Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kendi işinin patronu olmak isteyenlere devletten destek

Düzenleyen:
Kendi işinin patronu olmak isteyenlere devletten destek

Ekonomi Haberleri

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalanabilmek için uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 72 saatten 32 saate düşürüldüğünü söyledi.

KOSGEB'in girişimcilik desteğinden faydalananların sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çeken KOSGEB Başkanı Recep Biçer, bu sayının 2011 yılında 2 bin 397, 2012'de 4 bin 969, 2013'te 8 bin 66, 2014'te 10 bin 199, geçen yıl ise 11 bini bulduğunu hatırlattı.

Türkiye'deki girişimci sayısını artırmak için gayret gösterdiklerini vurgulayan Biçer, Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalanabilmenin ilk şartı olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 72 saatten 32 saate düşürüldüğünü kaydetti. Girişimci olmanın kolaylaştığına işaret eden Biçer, kendi işinin patronu olmak isteyenlere desteklerden yararlanmaları çağrısında bulundu.

"EĞİTİMLER ELEKTRONİK ORTAMDA DA VERİLEBİLECEK"

Biçer, uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin "e-eğitim" şeklinde elektronik ortamda da verilebileceğini belirterek, eğitimin kapsam, yöntem, süre ve benzer hususlarının işbirliği yapılan kurum ya da kuruluşlarla birlikte KOSGEB tarafından belirleneceğini anlattı.

Daha önce eğitmenlerin KOSGEB tarafından belli bir puanlamaya tabi tutularak belirlendiğine değinen Biçer, yeni uygulamada ise KOSGEB tarafından görevlendirilen kurum personelinin de uygulamalı girişimcilik eğitimlerini verebileceğini söyledi.

"450 BİN KİŞİ EĞİTİM ALDI"

Biçer, eğitimlerin, Türkiye'de girişimcilerin hedeflerine uygun başarılı işletmeler kurulabilmeleri açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, böylece ülkeye daha nitelikli ve bilinçli girişimcilerin kazandırılacağına işaret etti.

Bugüne kadar 450 bin girişimci adayının, eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifika aldığını bildiren Biçer, sertifika alan girişimci adaylarından ise 25 bin 588'inin KOSGEB'ten 440 milyon lira girişimcilik desteği alarak kendi işinin patronu olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...