Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da şiddetli yağış nedeniyle turuncu alarm

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'da şiddetli yağış nedeniyle turuncu alarm

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada, ülkede 19 bölgede turuncu alarma geçildiğini ve su baskını riskinin devam ettiği duyuruldu.

Açıklamada ülkenin kuzeyindeki Ardennes, Aube ve Marne şehirlerinde su baskınları nedeniyle tahliye işlemlerinin başladığı belirtildi. Yetkililer başkent Paris yakınlarındaki Seine et Marne bölgesi, Loiret, Nord-Pas de Calais bölgelerinin ise devam eden şiddetli yağış nedeniyle su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

France Bleu Radyosu'nun haberine göre, kuzeydeki Doullens kentinde 60 kişi tahliye edilirken, şehire ulaşımı sağlayan kara yollarının çoğu kapandı.

Paris'in güneyindeki Yonne kentinde ise birçok okul, su baskınları nedeniyle tatil edildi. Ulusal Demir Yolları Şirketinden yapılan yazılı açıklamada, Metz ve Lüksemburg yönüne yapılan tren seferlerinin perşembe gününe kadar durdurulduğu bildirildi.

Meteoroloji Kurumu yetkilileri, turuncu alarm verilen noktalarda aşırı yağış ve fırtınanın bu hafta devam edeceğini açıkladı. Turuncu alarm, hava koşullarının sosyal hayatı belirgin düzeyde etkilediği durumlarda veriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...