Orgeneral Akar: İttifaklar kurulurken verilen sözler karşılıklı birer ahittir

Düzenleyen:
Orgeneral Akar: İttifaklar kurulurken verilen sözler karşılıklı birer ahittir

GÜNDEM Haberleri

Ordunun 1 numarası, TSK'nın bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara destek verdiğini söyledi; "Ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler karşılıklı birer ahittir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bölgede ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması için kurulan ittifaklara destek sağladığını söyledi. Akar, "Ancak unutulmamalıdır ki ittifaklar kurulurken verilen sözler ve varılan mutabakatlar karşılıklı birer ahittir" dedi.

Akar ayrıca PKK ile mücadele konusunda da mesajlar verdi. İfadeleri şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, en öncelikli görev olarak terörle mücadele harekâtını siyasi direktif doğrultusunda büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir."

"Mücadelemiz etnik ve mezhep ayrımı yapmadan tüm vatandaşlarımızın güvenliği sağlanana ve terör bitene kadar devam edecektir."

YPG ARMALI AMERİKAN ASKERİ

PKK'nın Suriye kolu YPG, ABD özel kuvvetlerden askerlerin ve koalisyon hava saldırılarının desteğiyle IŞİD'in kontrolündeki Rakka'yı ele geçirmek için saldırıya geçmişti. Saldırıda ABD askerleri de ön saflarda YPG'lilerle birlikte görüntülenmişti. Görüntüde, "YPG arması" takmış Amerikan askeri dikkat çekmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...