Sarayda krallık bitti

Düzenleyen:
Sarayda krallık bitti

GÜNDEM Haberleri

Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, 1995 yılında Mimarlar Odası'na 2051 yılına kadar tahsis edilmişti. 2015 yılında Saray kompleksinde bulunan 42 yapıyla birlikte bu bina da Cumhurbaşkanlığı'na bağlandı. Cumhurbaşkanlığı 2015'te Mimarlar Odası'nın bu binayı terk etmesini istedi, 'saray düşmanı' Mimarlar Odası binayı terk etmek istemedi, bugün polis zoruyla çıkarıldı.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak kullanılan dış karakol binasının polis takviyesiyle tahliye işlemleri sırasında 16 kişi gözaltına alındı. Söz konusu işlem nedeniyle polis binayı sabah saatlerinden itibaren ablukaya oldu. Bu sırada 3 TOMA hazır bekletildi.

Sarayda krallık bitti

Sarayın giriş kapısı demir bariyerlerle kapatılırken içeriye girişlere izin verilmedi. Polisin Mimarlar Odası'nın kullanımında olan binayı boşaltmak için içeriye girdiği ve bu sırada Mimarlar Odası'nın bazı mensuplarını göz altına aldığı öğrenildi.

Sarayda krallık bitti

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, arkadaşlarının gözaltına alındığını, polisin içeride olduğunu ve boşaltma işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Beşiktaş Kaymakamlığı yolladığı tebligatta binanın boşaltılmasını istedi" dedi.

Sarayda krallık bitti

Açıklamanın ardından gözaltına alınanları taşıyan polis aracı çıkış yaptı. Bu sırada Yıldız Sarayı önünde bulunan küçük bir grupta slogan attı.

Sarayda krallık bitti

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...