Erdoğan'dan Merkel'e 1915 oylamasıyla ilgili sürpriz telefon

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan'dan Merkel'e 1915 oylamasıyla ilgili sürpriz telefon

GÜNDEM Haberleri  / AA

Alman Parlamentosu'nda oylanacak olan 1915 olaylarıyla ilgili tasarısıyla ilgili Merkel'i arayan Erdoğan, "Kendileri konuyla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını söyledi." dedi. Ayrıca yurt dışı seyahati basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, "Bunun uluslararası hukukta bizi bağlayıcı hiçbir yanı da yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Başbakan Angela Merker'e Almanya Parlamentosu'nda Perşembe günü oylanacak olan 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti. Merkel ise Erdoğan'a konuyla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"MERKEL ELİNDEN GELENİ YAPTIĞINI SÖYLEDİ"

Gzetecilerin soykırım iddialarının kabul etmesiyle ilgili Türkiye'nin tavrı ne olur sorusuna ise Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"Başbakan Şansölye Merkel'le bir görüşme yaptı. Ben de yaptım. Kendileri bize konuyla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz yok. İki ülke arasındaki ekonomik ticari askeri ilişkileri zedeler. Öyle zannediyorum ki bunların hepsi düşünecektir. Çıkmamış bir kararı şimdi değerlendirmeyi doğru bulmam. Karar çıkınca değerlendirmesini gerek hükümet gerekse biz yapacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...