Gürcistan'dan Türkiye'ye anlamlı teşekkür

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gürcistan'dan Türkiye'ye anlamlı teşekkür

DÜNYA Haberleri  / AA

Gürcistan Parlamentosu, ülkelerinin NATO üyeliğine verdiği destekten dolayı, TBMM Dışişleri Komisyonuna teşekkür etti.

Gürcistan Parlamentosu, ülkelerinin NATO üyeliğine verdiği destekten dolayı, TBMM Dışişleri Komisyonuna teşekkür etti.

TBMM Dışişleri Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürcistan Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Tedo Japaridze ve Avrupa ile Entegrasyon Komitesi Başkanı Levan Berdzenishvili, teşekkür için ortak yazılı açıklama yayımladı.

Gürcistan'ın NATO üyeliğine verdiği destekten dolayı TBMM Dışişleri Komisyonuna teşekkür edilen açıklamada, Gürcistan'ın dış yönelimi açısından önemli olan bir dönemde, NATO üyesi Türkiye'nin verdiği desteğin çok değerli olduğu vurgulandı.

Türkiye'nin desteğinin aynı zamanda iki ülke arasındaki mevcut dostluk ve işbirliğinin bir başka göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Gürcistan, bağımsızlığını kazandığı ilk günden itibaren, silahlı kuvvetlerinin NATO standartlarına ulaşması konusunda Türkiye'nin desteğini hissetmiştir. Gürcistan-Türkiye ilişkileri, bölgelerimizdeki istikrarın bir göstergesi olup, üçüncü bir ülke için tehlike arz etmemektedir. Ayrıca, mevkidaşlarımıza Gürcistan'ın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemelerinden ötürü de teşekkür ederiz.

TBMM Dışişleri Komisyonu tarafından yapılan açıklamanın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla aynı zamana denk geldiğini vurgulamak isteriz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, müttefik ülkelere Karadeniz'de işbirliğini artırmaları çağrısında bulunmuş ve bu konuda Varşova Zirvesi'nde somut sonuçların alınmasını ümit ettiğini belirtmiştir. Böyle bir işbirliği, Gürcistan için hayati önemi haizdir. Türkiye'nin Gürcistan'ın NATO üyeliğine verdiği destek, Gürcistan'ın güçlenmesi ve NATO'nun genişlemesi sürecinde verilen önemli bir katkıdır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...