Turkcell, terörün yarasını saracak

Düzenleyen:
Turkcell, terörün yarasını saracak

Ekonomi Haberleri

Turkcell mama, bez ve temizlik malzemelerinden oluşan 5 milyon lira değerindeki yardım malzemesini terörden zarar gören ailelere dağıtacak

Ömer Temür İSTANBUL
Güneydoğu'da terörden zarar gören bölgeler için seferber olan devlete özel sektörden de destek geldi. Kızılay ile iyi niyet anlaşması imzalayan Turkcell, ramazan ayında bölgeye 5 milyon liralık yardım yapacak. Mama, bez ve temizlik malzemelerinden oluşan bebek yardım paketlerinin 30 bin aileye ulaştırılacağını belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "150 yıldır afet durumlarında ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. 17 bölgede 3300 kişilik dev bir orduyla gece gündüz çalışıyoruz. Şimdi de Turkcell ile birlikte özellikle afet durumlarında teknolojinin devreye sokulması ve ihtiyaç sahibi kişilere yardımların zamanında ulaştırılması konularında güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu kapsamda ilk adımımızı paylaşma ve yardımlaşma ayı ramazan öncesinde, bu hilalin altında birleşerek atıyoruz" dedi. Bugüne kadar afetlerde Kızılay'ın yanında olduklarını ifade eden Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da, "İmzaladığımız iyi niyet anlaşmasıyla desteğimizi 5 milyon liraya kadar çıkarıyoruz. Geçen hafta ülkemizde yapılan Dünya İnsani Zirvesi kapsamında, Turkcell ile ilgili mesajlar veren BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, iletişimin de bir insani yardım türü olduğunu vurgulamış ve ‘Turkcell gibi ortaklarımıza güveniyoruz’ demişti. Ne mutlu bize ki, hem ana işimiz olan iletişim ve teknolojiyle, hem de bizi biz yapan projelerimizle, Kızılay gibi kurumlarımızın yanındayız” diye konuştu. 
SURİYELİLER DE UNUTULMADI
İş birliği kapsamında Turkcell’in, Kızılay’ın yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlattığı, mama, bez ve temizlik malzemelerinden oluşan bebek yardım paketlerinin dağıtımı önümüzdeki dönemde yapılacak. Turkcell’in giyim ve oyuncaktan oluşan ayni yardım bağışı da Öncüpınar kampında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Turkcell, bağışlarının yanı sıra teknoloji ile de Kızılay’a verdiği desteği artıracak. Kızılay'ın 25 kampında mobil istasyon kuran Turkcell, ayrıca Turkcell Akademi ile Suriyelilere online olarak Türkçe eğitim verecek. Projenin pilot uygulaması Kızılay’ın Suriyeli mülteciler için oluşturduğu toplum merkezlerinde yapılacak. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...