80 fotoğrafta devriâlem

Düzenleyen:
80 fotoğrafta devriâlem

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sultan 2. Abdülhamid’in “Yıldız Albümleri” arşivindeki fotoğraflardan oluşan “Resimli Dünya Tarihi” isimli sergi, Akıllı Şehirler Fuarı kapsamında bugün ziyarete sunulacak.

Sultan 2. Abdülhamid’in dünya vizyonunu ve teknoloji merakını anlatmak amacıyla düzenlenen sergide, sadece İstanbul değil, dünya için de önemli bir kültür mirası niteliğinde olan Sultan 2. Abdülhamid’in “Yıldız Albümleri” arşivinden 80 eser sergilenecek. Haliç Kongre Merkezi’nde başlayacak fuar kapsamında ziyarete açılan sergi, 3 Haziran’a kadar görülebilecek. 
Dünyanın İlk ve En Büyük Koleksiyonu
Sergilenecek fotoğraflar arasında dünyanın çeşitli coğrafyalarından fotoğraflar ve dünya liderlerine ait kareler bulunuyor. Sultan 2. Abdülhamid’in 35 bin kareyi aşan fotoğraf koleksiyonu, dünyanın ilk ve en büyük koleksiyonu olma özelliği taşıyor. 

sultan’ın Teknoloji Merakı

Serginin “Sunuş” bölümünde Sultan Abdülhamid’in teknoloji merakına dair şu bilgiler bulunuyor: “Sultan II. Abdülhamid, teknolojiye meraklı bir padişahtı. 19. yüzyılda fen bilimlerinde yaşanan baş döndürücü ilerleme Sultanı da cezbediyordu. Sultan Abdülhamid sadece fotoğraf karelerine değil fotoğraf makinelerine de meraklıydı. Bu sahadaki gelişmeleri yakından takip ediyordu. İlgi alanı fotoğrafla da sınırlı değildi. Fen bilimlerinde gelişmeleri yakından takip ediyor ve merakını cezbeden teknik aletleri yurt dışından getirtiyordu.

80 fotoğrafta devriâlem

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...