Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan:Selamıma bile hesap soracaklar

Düzenleyen:
Erdoğan:Selamıma bile  hesap soracaklar

POLİTİKA Haberleri

Yüksek Yargı mensuplarıyla birlikte yaptığı seyahati eleştirenlere cevap veren Erdoğan, “Bunlar, Tayyip Erdoğan birine selam verse, ‘Niye selam verdin’ diye hesap soracaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uganda ziyareti öncesinde Adnan Menderes Havaalanı’nda, yurt içi ve yurt dışı gelişmelere dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yargıtay ve Danıştay başkanlarıyla birlikte Rize’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından gelen eleştirilere sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben şuanda bir siyasi partinin başkanı değil, yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanıyım. Yargının da yürütmenin de Cumhurbaşkanıyım. Yani bunlar, Tayyip Erdoğan birine selam verse, ‘Niye selam verdin’ diye hesap soracaklar. Bunlar boşuna yoruluyorlar. Yasal, ahlaki olarak hiçbir yanlış yanı yoktur. Bunlara alışamadılar. Devletin milletle kaynaşmasını daha çok görecekler” dedi.
Erdoğan Almanya Parlamentosu’nda yarın oylanacak olan sözde Ermeni Soykırımı’yla alakalı tasarı hakkında ise, “Bizim bu sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz yok. Almanya şuanda 3 milyonu aşkın Türk’ün yaşadığı bir ülke. Ve şuanda aramızdaki ilişkiler çok çok üst düzeyde. Gerek ekonomik, siyasi, ticari manada ortaklıklarımız var. Tasarı bütün bunları zedeler” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, “Türkiye ile arayı düzeltmek istiyoruz” sözlerini de değerlendiren Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye olarak, Rusya ile ilişkilerimiz çok farklı bir noktadayken, böyle bir konuma gelmiş olması, bir pilotun yapmış olduğu hata (sınır ihlali) sebebiyle koskoca Türkiye’nin feda edilmesi gerçekten düşündürücüdür. Kesinlikle Rusya ile ilişkilerimizi yeniden geliştirmenin gayreti içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Temenni ediyorum ki, Rusya şu son 10 yılda attıkları adımı yeniden atar.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...