Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaynak kurudu, sona yaklaştık

Düzenleyen:
Kaynak kurudu, sona yaklaştık

GÜNDEM Haberleri

Güneydoğu’da neredeyse bir yılı bulacak terör operasyonları ile bugüne kadar 7 bin civarında örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği belirtilirken, son Bakanlar Kurulunda verilen brifinglerde “Kaynağın kurutulması konusunda hiç bu kadar sona yaklaşılmamıştı” değerlendirmesi yapıldı.

Yücel KAYAOĞLU

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin hükümete sunduğu raporlar ve brifinglerde verilen bilgiler şöyle: “PKK, baharla birlikte şehir savaşları sürerken eş zamanlı kırsal kesimlerde de çatışmaların başlayacağı planını yapıyordu. Ancak operasyonlarla birlikte kırsala gönderecek elamanları kalmadı. Yurt içindeki elemanların birçoğu halen şehirlerde. Terör örgütü Suriye’deki pozisyonunu güçlendirmek için tecrübeli elemanlarını bu ülkeye gönderdi. Kandil ve Suriye’de toplam bin civarında PKK’lı var. Yurt içinde ise halen bine yakın elaman olduğu tahmin ediliyor. Nusaybin’de yüzde 90-95’lik alan temizlendi. Çok küçük bir bölge kaldı. Oraya sıkışmış durumdalar. Nusaybin’le Suriye arasındaki tüneller temizlendi. Lojistik destek kesildi. Kaynağın kurutulması noktasında hiç bu kadar sona yaklaşılmamıştı.
ÇOCUK TERÖRİSTLER
Operasyonlarda bugüne kadar 5 bine yakın terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Yaralananlar ve teslim olanlarla bu sayısı 6 bin 500- 7 bin civarında. Etkisiz hale getirilenlerin büyük bölümü tecrübeli kadrolardan değil. Birçoğu ortaokul üçüncü sınıf ya da lise çağında alınıp, iki yıl sonra eline silah verilen çocuk yaştakilerden oluşuyor. Aileler, çözüm sürecinde oluşan boşluk nedeniyle, çocuklarını örgüte yollamak konusunda bir çekingenlik yaşamıyordu. Çünkü örgüte katılmak onlar açısından bir iş kapısıydı. Örgüte elaman toplayanlar özellikle, daha önce çocukları ölen ailelerden seçiliyordu ve para vaadediliyordu. Son operasyonlarla bölgede devletin ağırlığı ortaya çıkınca, aileler çocuklarını göndermiyor.” AK Parti yönetimi ve hükümet de bölgede ailelerin bilinçlendirilmesi ve çocukların örgütün elinden kurtarılması için ortak çalışma yürütülmesi kararı aldı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...