Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Stade de France'da terör saldırısı simülasyonu

Stade de France'da terör saldırısı simülasyonu

SAĞLIK Haberleri

Euro 2016'nın açılış ve final maçlarının oynanacağı Paris'teki Stade de France stadyumunda, terör saldırısı simülasyonu yapıldı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na 10 gün kala, ev sahibi Fransa yönetimi güvenlik önlemlerini artırmaya devam ediyor. Şampiyonanın merkez stadı olarak görülen Paris Stade de France'da 500 figüran, ilk yardım görevlisi ve polislerin katılımıyla bir saldırı simülasyonu yapıldı. Stadın içi ve çevresinde meydana gelebilecek eş zamanlı bir saldırıya karşı verilecek cevabın canlandırıldığı simülasyonda küçük ayrıntılara da dikkat edildi.

GÜVENLİK VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI HABERSİZDİ

Uygulanan simülasyondan güvenlik görevlileri ve ilk yardım çalışanlarının habersiz olduğu belirtilirken, maç sırasında tribünlerde patlayan bir bombaya görevlilerin verecekleri tepkinin denemesinin yapıldığı açıklandı.

Eş zamanlı simülasyon saldırılarda stadın içinden sonra 2 ayrı yerde daha saldırı gerçekleşti. Stadı tren istasyonuna bağlayan yoldaki köprüde bir bomba daha patlatıldı ve birkaç kilometre uzaklıktaki taraftar bölgesinde silahlı saldırı simülasyonu uygulandı. Farklı yerlerde gerçekleşen 3 ayrı saldırı simülasyonunda, güvenlik ve ilk yardım ekiplerinin iletişim ve işbirliği yeteneklerinin sınandığı açıklandı.

Şampiyona sırasında gerçekleşebilecek saldırılara karşı her türlü önlemi aldıklarını ifade eden Fransa yönetimi, nisan ayında da maçların oynanacağı 9 ayrı şehirdeki stadyumlar ve taraftar bölgelerinde (fan zone) benzer simülasyonlar uygulamıştı.

10 Haziran'da başlayıp 10 Temmuz'da sona erecek EURO 2016 süresince geniş güvenlik önlemleri alınıyor. Paris saldırıları sonrası ilan edilen olağanüstü hal uygulaması, şampiyonayı da kapsayacak şekilde uzatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...