Terim: Bizim DNA'mızda pes etmek yok

Düzenleyen:
Terim: Bizim DNA'mızda pes etmek yok

SPOR Haberleri

"Ülkemizin telefon kodu +90 olduğu için bizim de içimize işlemiş! İşin doğrusu oyuncularım maçlarda yüreklerini ortaya koyuyor, bırakmıyor. Ülkenin DNA'sında bu var"

Avrupa Futbol Şampiyonası için artık geri sayım başlarken, Teknik Direktör Fatih Terim, yaklaşan turnuvayla ilgili olarak çarpıcı açıklamalar yaptı. NTV Spor'a konuşan Terim, "Türkiye bitti demeden bitmez" mottosunun sebeplerini sıraladı. "Grubumuz belli, rakiplerimizin durumu da belli" diyen Terim, "Onlar bizi, biz onları biliyoruz. Güç dengeleri ortada. Ama bizim dünyaya mal olmuş bir karakterimiz var. O da sonuna kadar pes etmeyen, yüreğiyle oynayan bir takım olmamız. A planı, B planı C planı belki de o an için olmayan planı da olan hale getiren bir Türkiye var. Bizim galiba bazı fazlalarımız da var. Bunlardan bir tanesi de yüreğimiz. Oyuncularım yüreklerini koyarak o coşkuyla oynadıkları zaman hakikaten bitti demeden bitmiyor. Çünkü oyun planlarını tekniklerini, fiziklerini, taktik anlayışlarını, sistemlerini sahanın içerisine yayarken bunu büyük bir enerji ve büyük bir coşkuyla yapıyoruz. Ki bu bizim DNA'mızda var. Seyirciye de, bize de bakın böyle, halkımıza da bakın böyle" ifadelerini kullandı.
Umarım erken bitti derler
"Türkiye'nin biz bitti demeden bitmez" şeklindeki sloganının hatırlatılması ve bunun nedeninin sorulması üzerine esprili bir yanıt veren Terim, "Türkiye'nin uluslararası kodu artı 90. Herhalde ondan dolayı öyledir" dedi. Terim sonrasında ise "Ümit ederim oyuncularımız bundan sonra daha erken bitti derler. Buna futbol açıklaması olarak şöyle diyebiliriz; oyunu bırakmayan, hakemin düdüğüne kadar devam eden zaman zaman da kendisi bu gollere maruz kalan, bunu da yaşayan ama genellikle hiç bırakmayan, kendine o mücadeleyi bir karakteristik özellik olarak edinmiş bir Türkiye'den bahsediyoruz. Onun için 1 dakikada atmasıyla, 68. dakikada atması veya 61'le atması veyahut 91'le hiç farkı yok. Berabere veya mağlup girdiğimiz son 15 dakikalarda yapabilecekleri tüm hamleyi içeride ve dışarıda sakınmadan çekinmeden uygulayabilen bir takım da diyebiliriz. Bizim de oyunumuz bunlardan veya bu DNA'dan ayrı olmamalı. Ben de bunların hepsinin yüksek bir tempoyla yüksek bir enerjiyle istek ve coşkuyla oynanmasından yanayım. O dakikalar belki onlara denk geliyordur" dedi.

MOR’UN HİKAYESİNİ ANLATTI: Onun için sınıra kadar gittim

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, herkesin konuştuğu Emre Mor’un A Milli Futbol Takımı’nı seçmesini değerlendirdi. Terim “Emre’nin annesine, babasına, kulübüne, hocasına, menejerine ve Emre’ye teşekkür ederim. Emre, hiç tereddüt etmeden Türkiye’yi seçti. Emre için bir çok insan seferber oldu. Tuncay Hoca’yı izlemesi için özel yolladım. 'Kendi biletini kendin al, Emre duymasın heyecanlanmasın' dedim. Onun için Danimarka sınırına kadar gittim, sakatlanınca Almanya’ya döndüm. Bana göre sıradan değil, sıradışı bir oyuncu...”

İŞTE EURO2016 KADROMUZ

Volkan Babacan     Başakşehir
Onur Recep Kıvrak    Trabzon
Harun Tekin    Bursa
Gökhan Gönül    Fenerbahçe    
Şener Özbayraklı     Fenerbahçe
Ahmet Yılmaz Çalık    Gençlerbirliği
Hakan Kadir Balta    Galatasaray
Semih Kaya    Galatasaray
Caner Erkin    Fenerbahçe
İsmail Köybaşı    Beşiktaş
Mehmet Topal    Fenerbahçe
Emre Mor    Nordsjaelland
Volkan Şen    Fenerbahçe
Hakan Çalhanoğlu    B.Leverkusen
Nuri Şahin    Dortmund
Oğuzhan Özyakup    Beşiktaş
Ozan Tufan    Fenerbahçe
Selçuk İnan    Galatasaray
Arda Turan    Barcelona
Olcay Şahan    Beşiktaş
Burak Yılmaz    Beijingguoan
Cenk Tosun    Beşiktaş
Yunus Mallı    Mainz 05

9 gün kaldı

Reus kadro dışı
Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw, 23 kişilik nihai kadrosunu açıkladı. Gomez ve Podolski'nin de yer aldığı kadroda Marco Reus yüzde 100 hazır olmadığı gerekçesiyle yer bulamadı.
Hector’a piyango
Teknik direktör Vicente Del Bosque'nin Ligi finalinde sakatlanan ve kadrodan çıkartılan sağ bek Dani Carvajal'in yerine Arsenal'de oynayan Hector Bellerin'e forma vereceği belirtildi.
Anlayışlı Pirlo
Conte'nin EURO 2016 kadrosuna davet etmediği Andrea Pirlo bu kararın kendisini hayal kırıklığına uğratmadığını söyledi. Conte ile konuştuğunu belirten Pirlo, "Bu kararı birlikte aldık" dedi.
Stoch Fransa’da
Galler, Rusya ve İngiltere ile birlikte B Grubu'nda yer alan Slovakya'da da kadro açıklandı. Teknik direktör Jan Kozak, geçen sezonu Bursa'da geçiren Fenerbahçeli Stoch'a da şans verdi.
Eren ‘Derdiyok’
Kasımpaşa'da oldukça etkili bir performans sergileyen Eren Derdiyok, ülkesinin 23 kişilik kadrosuna girmeyi başardı. Teknik direköktör Petkovic Galatasaraylı Dzemaili'yi de kadroya aldı.
Marcus’a şans
Manchester United formasıyla bu sezon 11 gol kaydeden 18 yaşındaki Marcus Rashford, teknik direktör Roy Hodgson tarafından İngiltere'nin 23 kişilik EURO 2016 kadrosuna alındı.

Emre var Alper yok

Ve Türkiye’nin 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Fransa’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek kadrosu resmen belli oldu. Futbol Direktörümüz Fatih Terim ve kurmayları 31 kişilik aday kadroyu 23’e indirdi. Haliyle en çok merak edilen son Karadağ maçında sonradan oyuna giren ve az süre almasına ragmen özgüveniyle beğeni toplayan, heyecanlandıran 18 yaşındaki Emre Mor’un durumuydu… Terim ve ekibi, Danimarka’yı değil Türkiye’yi seçen Mor’u EURO2016 kadrosuna aldı…
Töre de alınmadı
Dikkat çeken ve kamuoyunda tartışmalara neden olan tercih ise Alper Potuk’tu… Fenerbahçeli oyuncunun kafileye dahil edilmemesi eleştirileri de beraberinde getirdi… 2 maçlık cezası olan Gökhan Töre de kadroya alınmadı. Diğer düşünülmeyen isimler ise Ali Şaşal, Çağlar Söyüncü, Serdar Aziz, Yasin Öztekin, Mahmut Tekdemir ve Mevlüt Erdinç’ti.

EURO 2016'DA TÜRKİYE'Yİ BEKLEYEN EN BÜYÜK TEHLİKE

Kulübe mahkûmu

EURO 2016 öncesi Milli Takım'ı bekleyen büyük bir handikap var. O da, Terim'in ideal on birindeki isimlerin birçoğunun sakatlık ve formsuzluk sebebiyle bu sezon takımlarında yeterince süre almamış olması. Büyük bir sakatlık yaşanmazsa ay-yıldızlı takımın on biri Volkan- Gökhan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner- Selçuk İnan, Ozan Tufan- Oğuzhan, Hakan Çalhanoğlu, Arda ve Cenk’ten oluşacak.  Bakalım 11’deki isimlere…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...