Çin, Güney Çin Denizi'ni hava savunma bölgesi ilan edecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çin, Güney Çin Denizi'ni hava savunma bölgesi ilan edecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, Güney Çin Denizi'nde hava savunma ve tanımlama bölgesi ilan etmeye hazırlanıyor.

South China Morning Post gazetesinin Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na (PLA) yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Pekin yönetiminin, Güney Çin Denizi'nde hava savunma ve tanımlama bölgesi (ADIZ) ilan etmeye hazırlandığı belirtildi. Söz konusu gelişmenin, ABD'nin bölgedeki askeri varlığı ve Çin'in komşu ülkelerle olan diplomatik ilişkileri çerçevesinde güvenlik durumuna bağlı olduğu belirtildi.

ABD'nin Güney Çin Denizi'nde Çin'in, egemenliğine karşı provokatif eylemlerine devam etmesinin bölgede ADIZ ilan etme amacında Pekin yönetimine fırsat vereceği kaydedildi.

Singapur'da 3 Haziran'da başlayacak Shangri-La Diyalog Toplantısı olarak bilinen ve Asya Pasifik bölgesi güvenlik konularının ele alındığı toplantılar öncesinde bu konunun gündeme gelmesi dikkati çekici olarak değerlendiriliyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...