Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sigara içme oranı yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sigara içme oranı yükseldi

SAĞLIK Haberleri  / AA

Türk Toraks Derneği (TTD) Tütün Kontrolü Çalışma Grubu, 2014'te 2010'a göre erkeklerde sigara içme oranının yüzde 39'dan yüzde 42'ye, kadınlarda da yüzde 12'den 13'e çıktığını bildirdi.

Türk Toraks Derneği (TTD) Tütün Kontrolü Çalışma Grubundan, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, tütün ürünleri için bir çeşit taşınabilir reklam panosu olan sigara paketinin, sigarayı daha çekici halde sunduğu, pazarladığı ve tüketimi teşvik ettiği vurgulandı.

Açıklamada, düz paket uygulamasıyla, tütün ürünlerinin çekiciliğinin, tütün paketleme, reklam ve promosyonu etkilerinin ve bazı tütün ürünü paketlerinin, ürünü daha az zararlıymış gibi gösteren reklam etkisinin azalacağı, sağlık uyarılarının daha çok dikkat çekeceği ve etkisinin artacağı vurgulandı.

Avustralya'nın Aralık 2012'de dünyada düz paket uygulamasını başlatan ilk ülke olduğu belirtilen açıklamada, Fransa, İrlanda, Birleşik Krallık'ın Mayıs 2016 itibarıyla düz paket için gerekli olan tüm yasal düzenlemeleri tamamlayacağı, Yeni Zelanda, Singapur, Norveç ve İsveç'te yasal düzenlemeler açısından önemli yol katedildiği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığının 29249 numaralı 27 Ocak 2015 tarihli "2015-2018 Ulusal Tütün Kontrolü Eylem Planı"nın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren genelgesiyle düz paket uygulamasına geçileceğini kamuoyuna taahhüt ettiği hatırlatıldı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...