Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Silivri'den sonra en büyük cezaevi Denizli'de

Düzenleyen:
Silivri'den sonra en büyük cezaevi Denizli'de

GÜNDEM Haberleri

DENİZLİ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, adliyede yeni kurulan Medya İletişim Bürosu'nun tanıtımı için gazetecilerle bir araya geldi.

Başsavcı Alper, Türkiye'de Silivri'den sonra en büyük cezaevi yerleşkesinin Denizli'de bulunduğunu, bu yıl içinde bir kapalı, iki açık cezaevinin daha inşaatlarının bitirilerek açılacağını söyledi. Cezaevlerinde sadece cezalandırma değil meslek edindirme çalışmaları da yaptıklarını vurguladı. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Denizli Adliye Sarayı'nda yeni açılan Medya İletişim Bürosu'nun tanıtımı için düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Basın Savcısı Halil İbrahim Akkan, Yazı İşleri Müdürü Gül Tuzcu ile Medya İletişim Bürosu sorumlusu Serdaç Budat'ın katıldığı toplantıda, büronun işleyişle ilgili bilgi verildi. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, toplumunda neredeyse her iki kişiden birinin ya da davalı ya da davacı olduğunu, herkesin kendi bakış açısına göre olaylara yaklaştığını, toplumunda bu noktalarda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini için büronun kurulduğunu söyledi. 

CEZAEVLERİ MESLEK EVLERİ OLACAK
Cezaevleriyle ilgili bilgi veren Başsavcı Alper, ülkenin en büyük cezaevi yerleşkesinin Silivri'den sonra Denizli'de olduğunu belirterek, "Kocabaş D Tipi cezaevi yerleşkesinde bu yıl bir T tipi, iki açık cezaevi inşaatı bitecek. Bunlar açıldığında kapasite 5 bin kişiye ulaşacak. Biz cezaevlerinde hükümlülerin ve tutukluların sadece cezalandıran değil, eğiten ve meslek edindiren çalışmalar da yapıyoruz. Cezaevine giren kişi cezasını tamamlayıp çıkarken, meslek sahibi olsun. Topluma yeniden entegre olup, suç işlemesin istiyoruz. Bunun için Bozkurt Kadın Açık Cezaevi'nde tekstil ve aşçılık, Sarayköy Açık Cezaevinde kaynakçılık ve tornacılık kursları açıyoruz. Kapalı cezaevinde başlayan meslek edindirme kurslarına devam edenler, açık cezaevine geçtiklerinde devam edecek ve daha sonra denetimli serbestlik kapsamında tahliye olunca da yaklaşık 3 yılda ustalık belgesi alacak" dedi. 

E-İCRA UYGULAMASI BAŞLAYACAK
Denizli Adliyesi'ndeki icra müdürlüklerinde 500 bin dosyanın bulunduğunu ifade eden Alper, "Dokuz icra müdürlüğü var. 500 bin dosya var. Vatandaş adliyeye geliyor, hangi icra müdürlüğüne gideceğini öğreninceye kadar zaman kaybediyor, aksaklıklar yaşanıyor. Modern devlette bunun yeri yok. Bunun için yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Bir büyük icra müdürlüğü olacak. 500 bin dosyanın sisteme girişi başladı. Sistem kurulduğunda vatandaş adliyeye gelmeden internet üzerinden icra takibini yapabilecek ve üç gün içinde icra işlemini biterebilecek" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...