Bebek katili PKK'dan skandal Silopi açıklaması

Düzenleyen:
Bebek katili PKK'dan skandal Silopi açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK'nın sözde lideri Murat Karayılan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde gerçekleşen saldırıda 4 sivilin hayatını kaybetmesi konusunda, "Eğer bu haberlerde söylenenler doğruysa, bu bir suç durumudur" dedi.

Daha önce yaptıkları sivil katliamları unutan terör örgütünün Kandil'deki sözde lideri Murat Karayılan, Şırnak'ın Silopi ilçesinde gerçekleşen ve 4 sivilin hayatını kaybettiği saldırı konusunda "Eğer bu haberlerde söylenenler doğruysa, bu bir suç durumudur" dedi.

"BU OLAYI ARAŞTIRACAĞIZ"

Karayılan, "Bu olayın aslını şu an bilmiyoruz ama şimdiden olayda yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum ve üzüntümü dile getiriyorum. Herkes bilmeli ki, bu olayı araştıracağız; gerçekten kim yapmış, nasıl yapmış ve neden böyle bir sonuca yol açmış; bunu ortaya çıkaracağız" dedi.

Bebek katili PKK'dan skandal Silopi açıklaması

"SÖYLENENLER DOĞRUYSA BU BİR SUÇ"

Karayılan, Silopi'deki saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Silopi'de yaşanan olayla ilgili ise, şu ana kadar örgütsel kanallardan bize ulaşan herhangi bir bilgi yok. Yalnızca basından, Silopi'de Türk güçlerine karşı bir eylem yapılmak istendiğini, bu esnada 4 sivil insanımızın yaşamını yitirdiğini öğrendik. Eğer bu haberlerde söylenenler doğruysa, bu bir suç durumudur. Çünkü bizim perspektifimize göre eylemlerin uygulanmasında katiyen sivillere zarar verilmemesi gerekir. Bu konudaki risk ihtimali sıfır olmalı. Eylem yerini ve zamanını buna göre belirlemek gereklidir. Bu olayın aslını şu an bilmiyoruz ama şimdiden olayda yaşamını yitiren insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum ve üzüntümü dile getiriyorum.

Bebek katili PKK'dan skandal Silopi açıklaması

"ÖRGÜTSEL YOLLARDAN HENÜZ BİR BİLGİ ALMIŞ DEĞİLİZ"

Herkes bilmeli ki, bu olayı araştıracağız; gerçekten kim yapmış, nasıl yapmış ve neden böyle bir sonuca yol açmış; bunu ortaya çıkaracağız. Silopi halkı, yurtsever, çoğunlukla bu hareketle yürüyen bir halktır. Kaldı ki bu hareketle yürümese bile bizim tarzımızda sivil insanlarımızın yaşamını yitirmesine yer yoktur. İrade dışı yaşanan bazı olaylar bu gerçekliği değiştirmez. Dolayısıyla bu olayın soruşturması yapılacak ve üzerinde durulacaktır. Ama başta da belirttiğim gibi, örgütsel yollardan oradan henüz bir bilgi almış değiliz."

PKK'NIN SİVİL KATLİAMLARI

Daha geçtiğimiz ay Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü mezrasında patlayıcı yüklü kamyonun infilak etmesi sonucu 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

İşte terör örgütü PKK'nın sivillere yönelik katliamları:

Bebek katili PKK'dan skandal Silopi açıklaması

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...