ABD ile ortak operasyon! Terör örgütü eş-Şebab'ın üst düzey komutanı öldürüldü

Düzenleyen:
ABD ile ortak operasyon! Terör örgütü eş-Şebab'ın üst düzey komutanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri

Somali'de terör örgütü eş-Şebab'ın önemli komutanlarından Yusuf Hagi Muallim Davut'un ABD kuvvetleri ve Somali istihbarat güçlerinin düzenlediği ortak operasyonda öldürüldü.

Somali'nin Aşağı Şebella bölgesinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) kuvvetleri ve Somali istihbarat güçleri ortak operasyon düzenledi. Operasyonda terör örgütü eş-Şebab'ın önemli komutanlarından Yusuf Hagi Muallim Davut'un öldürüldüğü bildirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÖNEMLİ KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Somali İstihbaratından yapılan açıklamada, Aşağı Şebella bölgesinin Kunyobargov beldesinde ABD kuvvetleri ve Somali istihbarat güçlerinin düzenlediği ortak operasyonda terör örgütü Şebab'ın önemli komutanlarından güvenlik operasyonları ve cephe sorumlusu Davut'un öldürüldüğü kaydedildi.

ABD ile ortak operasyon! Terör örgütü eş-Şebab'ın üst düzey komutanı öldürüldü

KOD ADI SUHEYB

Öldürülen kişinin kod adının Suheyb olduğu belirtilen açıklamada daha fazla bilgiye yer verilmedi.

BAZI TERÖRİSTLER ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca ülkenin güneyindeki Cubaland Bölgesi Güvenlik Bakanı Abdurraşid Hasan da yaptığı basın açıklamasında, Bulugdud bölgesinde düzenlenen operasyonda Şebab örgütünün Aşağı Cuba ve Orta Cuba sorumlusu Muhammed Zulyedeyn'in de aralarında bulunduğu bazı teröristlerin ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

DEVLETİN ÇOĞU BÖLGESİNDE MERKEZİ BİR HÜKÜMET KONTRÖLÜ YOK

1991'de Somali İç Savaşı'nın başlamasından beri devletin çoğu bölgesinde merkezi bir hükûmet kontrolü yoktur.

EŞ-ŞEBAB NEDİR?

Hareket el-Şebab el-Mücahidin, veya kısaca Eş-Şebab, Somali'de Federal Geçiş Hükümeti'ni ortadan kaldırmak için savaşan terörist örgüt. 2011 yılı itibariyle ülkenin güneyinin çoğunu kontrol etmektedir. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...