Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DAEŞ'in buldozer lakaplı Kürt celladı Esad'ın eline geçti

Düzenleyen:
DAEŞ'in buldozer lakaplı Kürt celladı Esad'ın eline geçti

DÜNYA Haberleri

DAEŞ'in 'Buldozer' lakaplı 127 kiloluk Kürt celladı, Suriye ordusu tarafından ele geçirilip, askerler tarafından infaz edildi.

Suriyeli gazeteciler büyük bir iddia ortaya attı. DAEŞ'in vahşi infazlarında cellatlık görevi yapan 'Buldozer' lakaplı terörist, Suriye ordusu tarafından ele geçirildi.Silahsız insanları, çocukları acımasız bir şekilde öldüren Buldozer, Suriye ordusu tarafından yakalandı. Üstü çıplak ve silahsız bir şekilde kamyonetin üstüne konulan 127 kiloluk Buldozer, askerler tarafından öldürüldü.

20'Lİ YAŞLARINDAYDI

Buldozer daha önce DAEŞ'in birçok propaganda videosunda cellatlık yapmış ve tüm dünya tarafından tanınmıştı. Şimdiye kadar DAEŞadına infaz yapan iri cüselli militanın 20'li yaşlarda ve Kürt kökenli olduğu belirtilmişti. DAEŞ'lilerin birden fazla cephede düzenlediği saldırıdan geriye, örgüt üyelerinin cesetleri kaldı.

DAEŞ'in buldozer lakaplı Kürt celladı Esad'ın eline geçti

80 ÖRGÜT ÜYESİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, ilk belirlemelere göre 40 DAEŞ'linin öldürüldüğünü söyledi. DAEŞ'liler; Musul yakınlarındaki Mahmur, Güver, Hazır, Başika, Badoş, Naveran ve Tılsıkof cephelerinde ağır silah ve canlı bombalarla saldırıya geçti.Twitter'dan, 400 DAEŞ'linin katıldığı saldırıda 80 örgüt üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.Tılsıkof kasabasında kontrolü sağlayan peşmerge, DAEŞ'e büyük bir ölümcül darbe vurdu.Kesin rakam net olmamakla beraber çok sayıda DAEŞ'linin öldürüldüğüne dair fotoğraf ve videolar sosyal paylaşım sayfalarında yer aldı.

1 ABD ASKERİ ÖLMÜŞTÜ

Peşmerge Tılsıkof'ta bir DAEŞ üyesini de sağ yakaladı.KDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami Twitter hesabından, bugünkü çatışmalarda 10 peşmergenin şehit düştüğünü, 1 ABD askerinin de hayatını kaybettiğini duyurdu. DAEŞ'e karşı Kürt güçler çatışma görüntülerini yayınladı. Suriye'deki Kürt örgütlerinden PYD tarafından yayınlanan videoda, DAEŞ'e karşı Kobani'de savaşan güçlerin görüntüleri yer alıyor.

20 DAEŞ MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

12 Mart 2015 tarihinde çekildiği belirtilen görüntülerde, Kobani'nin güneyinde yaşanan çatışmalar ve DAEŞ'in şehri kaybettiği görülüyor. Yaklaşık 6 aydır Kobani'yi elinde bulunduran PYD, görüntülerdeki operasyonda 20 DAEŞ militanını öldürdüğünü iddia ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...