Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'da hayat felç oldu

Düzenleyen:
Fransa'da hayat felç oldu

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu CGT, 19 nükleer santral ve enerji sektöründe de grev kararı alındığını açıkladı. Grev, bu akşamdan itibaren geçerli olacak.

Fransa'nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu CGT'den yapılan açıklamada, bu akşamdan itibaren geçerli olmak üzere, enerji sektöründe ucu açık grevlerin başlayacağı duyuruldu. Fransa'nın en büyük işçi sendikaları konfederasyonu CGT, ülkede bulunan 19 nükleer santral ve enerji sektöründe de grev kararı alındığını açıkladı. Bu akşamdan itibaren geçerli olacak grevde, hükümet binaları ve işverenler örgütü hedef alınacak.

DUYURUDA ELEKTRİK VE GAZIN KESİLMESİ ÇAĞRISI YAPILDI

Duyuruda, enerji sektörü çalışanlarına, hükümet binaları ve işverenler örgütü MEDEF'e ait binaların elektrik ve gazının kesilmesi çağrısı yapıldı.

Çağrıda ayrıca 19 nükleer santralde üretimin düşürülmesi veya tamamen durdurulması, rüzgar enerjisi tesislerinde de aynı uygulamaya gidilmesi ifadelerine yer verildi.

ÇAĞRI SONRASI 9 NÜKLEER SANTRALDE ÜRETİM DURMUŞTU

CGT'den geçen hafta yapılan çağrı sonrası 9 nükleer santralde üretim durmuş ve 6 bin mega vat üretim kaybı yaşanmıştı.

SNCF DÜN GECEDEN İTİBAREN SÜRESİZ GREVE ÇIKTI

Öte yandan yasa tasarısı protestoları kapsamında Fransa Ulusal Demiryolları (SNCF), dün geceden itibaren süresiz greve çıktı. Grev nedeniyle şehirler arası ulaşımda ve bazı banliyö seferlerinde yüzde 50 aksama yaşanıyor.

Grevden İsviçre, Almanya, İtalya ve İspanya seferi yapan trenler de etkileniyor.

Fransa Ulusal Pilot Sendikası, hafta başında yaptığı açıklamada, haziranda havacılık sektöründe süresiz grevin oylandığını duyurmuş ancak grevin tam olarak ne zaman başlayacağını belirtmemişti.

RATP'DE, 2 HAZİRAN'DA SÜRESİZ GREV BAŞLAYACAK

Geçen hafta sivil havacılık sektöründeki sendikalar da 2-5 Haziran'da büyük bir grev yapacak. Paris ve çevresindeki toplu taşımadan sorumlu RATP'de de 2 Haziran'da gece 03.00 itibarıyla süresiz grev başlayacak.

FRANSA'DA HAYAT FELÇ NOKTASINA GELDİ

Mart sonundan bu yana sendikalar ve hükümet arasında yaşanan çalışma yasa tasarısı gerginliği, Fransa'da son bir haftada neredeyse hayatı felç noktasına getirdi. Rafinerilerdeki eylemler nedeniyle ülkenin birçok kentinde benzin bulmak çileye dönüşmüş, araç sahipleri, benzin istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

ONAYLANMASI DURUMUNDA GÜNLÜK AZAMİ ÇALIŞMA SÜRESİ 12 SAAT OLACAK

Tartışmalara neden olan yasa tasarısının onaylanması halinde, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılabilecek.

TASARI, 8 HAZİRAN'DA SENATO'YA GELECEK

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarını söylüyor. Tasarı 8 Haziran'da Senato'ya gelecek. Sendikalar, bu süreye kadar hükümete baskı yapmayı planlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...