'Tütüne itibar kazandıralım'

Düzenleyen:
'Tütüne itibar kazandıralım'

Ekonomi Haberleri

Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun; tütünün sadece sigara amaçlı değil, sanayi ve kozmetik sektöründe de önemli bir enstrüman olduğunu vurguladı.

Oğuz Han Şimşek MUŞ
Türkiye'de ilk defa düzenlenen Uluslararası 1. Tütün Çalıştayı Muş’ta başladı. Burada konuşan Solgun, "Dünyada en iyi tütün Türkiye’de. Buna rağmen kotalar ve pazarlama eksikliğinden dolayı hak ettiği ekonomik değere ulaşmadı. Kooperatif olarak birinci önceliğimiz, yılda 500 bin ton tütün ekme kapasitesine sahip olan ülkemizi bu alanda söz sahibi yapmaktır. Öte yandan üretici, ithalatçıya karşı korunamıyor. Tütün üreten ülkelerde yabancı sigara firmaları, sattığı sigaranın ağırlığı kadar yine o ülkeden tütün almak zorunda. Türkiye’de ise 100 bin ton sigara tüketilmesine rağmen, sigara firmaları 10-12 bin ton civarında Türk tütününü satın alıyor. Bu rekabet şartlarını üreticinin lehine çevirmek lazım" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...