Gece sık uyanıyorsanız kan şekerinize baktırın

Düzenleyen:
Gece sık uyanıyorsanız kan şekerinize baktırın

SAĞLIK Haberleri

Gizli diyabetin en önemli belirtilerinden biri gece kan şekeri düşmesine bağlı olarak uyanıp yemek yemektir.

Uykuya dalmada zorluk çekmek, sabahları çok erken uyanmak ya da hiç uyanamamak gibi gece sık uyanmanın da önemli bir uyku problemi olduğu bildirildi.  Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, bu durumun bazen önemli bir sağlık probleminin ilk belirtisi olabileceğini söyleyerek, gece sık uyanan kişileri şu hastalıklarla ilgili olarak uyardı:
Kan şekerinin düşmesi: Kullanılan ilaçlar ya da şeker hastalığı nedeniyle gece uykuda kan şekeri düşebilir. Bu da sık uyanma sebebi olabilir. 
 Bedensel hastalıklar: Romatizmal hastalıklar, ortopedik sorunlar, burun tıkanıklığı, ağrılar da sık uyanmanın önemli sebepleridir.
 Gebelik: Gebelik döneminde sırt üstü yatıldığında, hem kan dolaşımı hem de bebeğin baskısı uykuda sık uyanmaya sebep olur. 
 Stres: Stresli dönemlerde sık uyanma çokça görülür. Ertesi gün stresimizin yüksek olacağı her hangi bir problem var ise uyku kalitemiz bozulur. Sınav, iş görüşmesi, iş yerinde tartışmalı ortam, eşle çatışma bunlardan bir kaçıdır. 
 Ruhsal hastalıklar: Hemen hemen tüm ruhsal bozukluklarda, özellikle; depresyon, panik bozukluk, endişe bozukluğu gece sık uyanma ve dinlenememe şikâyeti çoktur.Gizli diyabetin en önemli belirtilerinden biri gece kan şekeri düşmesine bağlı olarak uyanıp yemek yemektir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...