Kürtler PKK ve ESAD'a karşı ayaklandı

Düzenleyen:
Kürtler PKK ve ESAD'a karşı ayaklandı

GÜNDEM Haberleri

Suriye’de PKK’ya da, Esad rejimine de karşı olduğunu açıklayan ve kendilerine ‘Kürt Devrimciler Tugayları’ adını veren bir grup kuruldu.

Grup, 30 Mayıs tarihinde sosyal medyada bir video paylaştı. Al Jazeera Türk’ün haberine göre, videoda, bir kişi aralarında yüzleri maskeli insanların da olduğu yaklaşık 30 silahlı kişiyi arkasına alarak Arapça ve Kürtçe bir deklarasyon okuyor. Konuşmacı, “Özgür Kürtler olarak, Suriye halkını ve özellikle Kürtleri korumak için Kürt Devrimciler Tugayları grubunu kurmaya karar verdik. Bu örgütün Kürtleri temsil etmesi için Kürt halkı içindeki  bütün diğer özgür insanları bize katılmaya davet ediyorum. PKK, Esad rejimi için savaşıyor ve aynı zamanda, Kürtleri öldüren Tahran’ın safında yer alıyor” dedi. Videoya konuşan maskeli bir kişi de, “PKK gençleri zorla silah altına alıyor. Kürtler Müslüman bir halktır. PKK ise bu halkı Allah’tan, İslamiyet’ten uzaklaştırıyor” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...