Başbakan Yıldırım'dan başkanlık sistemi açıklaması

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım'dan başkanlık sistemi açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle oluşan fiili durumun yeni anayasa ile açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı. "Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz" diye konuşan Yıldırım, bu meseleyi AK Parti'nin çözeceğini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Yıldırım konuşmasında "Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz" dedi. Yıldırım'ın toplantıdaki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Anayasa ne söylerse söylesin"
21-22 milyon vatandaşın önüne gidip, onlardan destek isteyen cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır. Fiili durumla Anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur.
"AK Parti çözecek"
Bu meseleyi çözecekse AK Parti çözecek yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz. İstiyoruz ki bu yeni anayasaya rakiplerimizin de katkısı olsun. Bunun için defalarca çağrı yaptık ama günün sonunda baktık ki bunların niyeti başka o halde daha fazla beklemek bu millete haksızlıktır. AK Parti olarak bir anayasa teklifini bu meclisin gündemine getireceğiz. Ondan sonra karar meclisindir. İnanıyorum ki savaş şartlarında bile anayasa yapan bu meclis bu milletin beklediği yönde gerçekleştirecektir. Diyelim ki olmadı tekrar millete gideceğiz. Mecbur kalmadıkça milletin önüne sorun getirmemiz gerekir.
Operasyonların bitmesi için üç şart
Bunların Kürtler ile ilgili bir sorunu yok. Bu beladan Türkiye'yi kurtaracağız. Şu anda her türlü tahribatı yapıyorlar. Mücadelemiz devam edecek. Arkasında kimlerin olduğunu da biliyoruz. Günü gelince bunların sırtını sıvazlayanlar bu yüce milletin yüzüne bakamayacaklar. Bize soruyorlar, 'Operasyonlar ne zaman bitecek' diye. 3 şartı var. Birincisi PKK ne zaman silahlarını bırakır, sivil vatandaşlarımızı rahatsız etmezse, iki güvenlik kuvvetlerimize silah doğrultmazsa, üç vatandaşlarımız rahatça seyahat edinceye kadar hiçbir güvenlik problemi yaşamayıncaya kadar kardeşlik sağlanıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Bu terör grupları silahlarını gömerek, üzerine beton atarak, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu ülkeyi terk edinceye kadar bu mücadele, bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek.
"İsrafın önlenmesi için her türlü tedbir alınacak"
65. Hükümetin ön plana çıkacak en önemli özelliklerinden bir tanesi, üreten, yatırım yapan, iş aş oluşturan bir hükümet olacağız. Yatırıma özel önem vereceğiz. Bu hükümetin önemli işlerinden biri de maliyetleri, masrafları azaltmak, orta ve uzun vadede gelirleri artırmak. Gereksiz kaynak kullanımının önüne geçeceğiz. Verimsiz yatırımlara değil, daha verimli yatırımlara öncelik vereceğiz. Kamu başta olmak üzere israfın önlenmesi için her türlü tedbiri alacağız.
"Almanya testten geçiyor"
Gerçek bir dostluk testinden geçiyor Almanya. Bu, aslında bizim sorunumuz da değil, Almanya'nın da sorunu. Bizim vatandaşımız, Türk kökenli 3,5 milyon seçmeni var. Alman ekonomisine 40 milyar avro katkı sağlayan, 400 bin iş yeri sahibi olan, milyonlarca insana aş, ekmek sağlayan bu kadar büyük bir topluluğu hayal kırıklığına uğratmaya Alman dostlarımızın hakkı yok diye düşünüyorum.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...