Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de üniversitede silahlı saldırı: 2 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'de üniversitede silahlı saldırı: 2 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Los Angeles kentinde bir üniversitede silahlı saldırı nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Los Angeles'ta bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nden (UCLA) yapılan açıklamada, merkez kampüsünde yerel saat ile sabah 10 civarında (TSİ 20:00'da) silahlı saldırı olduğu belirtildi.

Polisten alınan bilgiye göre, silahlı saldırıda iki kişinin yaşamını yitirdiği, saldırıyı düzenleyen zanlı veya zanlıları yakalama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Üniversite açıklamasında mühendislik binasında meydana gelen saldırının ardından 43 binden fazla öğrenci ile üniversite çalışanının bulunduğu kampüsün giriş ve çıkışa kapatıldığı bildirildi.

Bölgede bulunan AA muhabiri, polisin üniversite çevresindeki çok geniş bir alanı güvenlik nedeniyle kapattığını aktardı. Los Angeles Times gazetesi ise saldırının ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve yerel polisin bölgeye intikal ederek saldırganı arama çalışmalarına başladığını yazdı.

ABD'de her yıl onlarca kişi üniversitelerde düzenlenen silahlı saldırılarda hayatını kaybediyor. Son istatistiklere göre 2010 yılından bu yana ülkede 100'den fazla kişi okullarda silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...