Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Makedonya'da eylemciler başkentte bazı sokakları kapattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Makedonya'da eylemciler başkentte bazı sokakları kapattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov'un siyasilere yönelik hukuki işlemlerin durdurulması kararına tepki gösteren eylemciler, başkent Üsküp'teki bazı kavşakları araç trafiğine kapattı.

"Renkli Devrim" ve "Protesto Ediyorum" hareketlerinin destekçilerinden oluşan grup, ellerinde bayraklar ve üzerinde "protesto ediyorum" yazılı araçlarla şehirdeki üç önemli kavşağı yarım saatliğine ulaşıma kapadı. Eylem kapsamında Kızıl Haç binası, Adliye ve Ortodoks kilesinin bulunduğu kavşaklar kapatıldı.

İvanov'un 13 Nisan'da aldığı af kararını "derhal iptal etmesini" talep eden eylemciler, cumhurbaşkanının en kısa zamanda istifa etmesini istedi.

Eylemcilerden Aleksandar Mladenovski, burada yaptığı açıklamada, mevcut sistemin artık yürümediğini savunarak, son günlerde protestolara son vermeleri için baskı ve tehdit altında olduklarını ileri sürdü.

Baskı ve tehditlere rağmen İvanov'un kararını protesto etmeye devam edeceklerini vurgulayan Mladenovski, "Taleplerimiz yerine getirilene kadar protestolarımıza devam edeceğiz.'' ifadesini kullandı.

İvanov'un kararına karşı protestolar yaklaşık 8 haftadır, başta Üsküp olmak üzere ülke genelinde devam ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...