Irak'ta şiddet olaylarının bir aylık bilançosu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta şiddet olaylarının bir aylık bilançosu

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), mayıs ayında Irak'ta meydana gelen şiddet olaylarında 867 kişinin öldüğünü, bin 456 kişinin yaralandığını duyurdu.

UNAMI'nın mayıs ayı raporunda, ülkedeki şiddet ve terör olaylarında en fazla can kaybının yaşandığı kentin 267 kişinin öldüğü, 740 kişinin yaralandığı Bağdat olduğu belirtilerek, başkenti 56 kişinin yaşamını yitirdiği Musul'un takip ettiği kaydedildi.

Mayıs ayı bilançosunun bir önceki aya göre artış gösterdiği ifade edilen raporda, "Ülkede mayıs ayında meydana gelen şiddet olaylarında 867 kişi öldü, bin 456 kişi yaralandı" bilgisi yer aldı.

Raporda, son günlerde ordu birlikleri ile terör örgütü DAEŞ arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Enbar ili başta olmak üzere ülke genelinde ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiği bildirldi.

UNAMI, nisan ayı raporunda, ülkenin farklı bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 741 kişinin öldüğünü, bin 374 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Irak'ta 2014 yazından bu yana DAEŞ militanlarıyla çatışmalar yaşanıyor. Pek çok Irak kentinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarda ise çoğu sivil yüzlerce kişi hayatını kaybediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...