Belgrad'da 'İstanbul'dan Anadolu'ya' fotoğraf sergisi açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Belgrad'da 'İstanbul'dan Anadolu'ya' fotoğraf sergisi açıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Dedeoğlu'nun "İstanbul'dan Anadolu'ya Zamansız Yerler ve Yüzler" isimli fotoğraf sergisi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tarihi Kalemegdan Parkı'nda açıldı.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, burada yaptığı açıklamada, sergilenen fotoğraflarda Sırbistan, Hırvatistan, İran ve daha birçok ülkeden ortak noktaların bulunduğunu ifade etti.

Mustafa Dedeoğlu'nun Türkiye'nin zenginliğini her gün sokakta görülebilecek sıradan insan yüzleriyle birleştirdiğini anlatan Bozay, "Bu insanlar, ruhumuzun bir parçasını yansıtıyor." ifadesini kullandı.

Kalemegdan'ın tarihi açıdan sergi için son derece uygun olduğunu söyleyen Bozay, sergide başta Sırbistan ve Türkiye'den olmak üzere dünyanın birçok yerinden insan portrelerinin bulunduğunu söyledi.

Dedeoğlu da geçtiğimiz yıl Balkanlar'da dört sergi açtığını belirterek, "Fotoğraflarım insan, portre ve mekan arasındaki ilişkilerden meydana gelmektedir. Buradaki sergime Anadolu'yu da ekledim." diye konuştu.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği ve Belgrad Kalesi İdaresi işbirliğinde Halkbank ve Türk Hava Yollarının (THY) desteğiyle düzenlenen fotoğraf sergisi, 10 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...