Bayram 9 gün tatil olacak mı? (Bayram tatili ne zaman, kaç gün?)

Düzenleyen:
Bayram 9 gün tatil olacak mı? (Bayram tatili ne zaman, kaç gün?)

GÜNDEM Haberleri

Turizm sektör temsilcileri Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olmasını Bakanlığa talep etti. Bayram tatili kaç gün olacak? Bayram tatili ne zaman?

Rus ve Avrupalı turist sayısındaki ciddi azalış Türk turizmcileri yerli turiste yöneltti. Bu kapsamda pek çok kampanya yapan sektör, son olarak Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması için taleplerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletti.

Ramazan Bayramı tatili, arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. Cuma gününün de Bakanlar Kurulu kararıyla tatil ilan edilmesi durumunda iki hafta sonu birleştirilerek tatil 9 güne çıkacak. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) gibi oda ve dernekler, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu.

'ERKEN AÇIKLANSIN'

İç turizm hareketliliğine 9 günle birlikte canlılık geleceğini vurgulayan Türofed Başkanı Osman Ayık, "Cuma tatil ilan edilirse insanlar ikili paket yapabilir. Baştan veya sonradan 3-5 gün arası programlayabilir. O günün tatil olması önemli.

Bazı okullar da aradaki tatillerden dolayı geç kapanıyor. Bayramda böyle bir düzenleme yapılması çok iyi olur. Başka türlü de düzelme olmayacak" diye konuştu.

Fethiye Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları ise önemli olan faktörün, tatillerin erken açıklanması olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Türofed Başkan Yardımcısı olan Torunoğulları, "Biz Fethiye bölgesi olarak her yıl benzer talepler iletiyoruz. Genel olarak tatil olsa da açıklaması çok geç yapılıyor. Ancak son gün açıklanan tatilin bizlere faydası dokunmaz. Ancak birkaç ay öncesinde açıklanırsa turistten otelciye, turlardan tedarikçilere kadar herkes kazanır" dedi.

Prontotur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise, konaklama sektöründen uçuşlara kadar olumlu bir hava yansıtılması için 'önemli olan tatil değil erken açıklanması' yorumunu yaptı.

Bu sayede her türlü planlamayı yapabileceklerini belirten Onaran, "Geç kalınmadan açıklama yapılmalı. Eğer siz 1-2 hafta önce duyurursanız zaten uçak bileti fiyatı, otel doluluğu her şey birbirine karışır. İki bayram için de geçerli. Bunu sadece tatil diye de almayın. Son dakika yaparsanız, memleketine gidecek olan bile ayarrlamasını yapamaz. Ancak vakitlice açıklanması tur operatörlerinin işlerini yüzde 20-25 civarında artırır" diye konuştu.

'EXPO'YA KATKI SAĞLAR'

Tatil sürelerinin uzatılması ve erken açıklanmasının Antalya turizmi için çok önemli olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin ise, "Ramazan ayı durgun geçebilir, ama bayramlar bir fırsat. Bayram günlerinde Expo programına önem verilmeli. Özellikle bayram günlerinde Expo etkinlikleri olmalıdır. Bayramların Antalya'ya katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

'TÜRK TURİZMİ TOPARLANACAK'

Türkiye turizm sektörünün, yatırımcılarını temsil eden Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) ve Marriott International işbirliğiyle organize edilen 'Turizm Sektör Buluşması' da dün gerçekleşti.

Turizm sektörünün farklı disiplinlerinden önde gelen yönetici ve yatırımcıların katıldığı toplantıda, sektördeki güncel gelişmeler ve sorunlar masaya yatırıldı. TYD'nin Başkanı Murat Ersoy, Türkiye'ye gelen turist sayısında Ocak'ta yüzde 6,5, Şubat'ta yüzde 10, Mart'ta yüzde 13, Nisan'da yüzde 28 azalma olduğuna dikkat çekerek, "Ancak Ramazan sonrası turist sayısında artış görmeye başlayacağız. Erken rezervasyonlarda yüzde 25 artış söz konusu. Müslüman ülkeler tatile son anda karar veriyor. Bu taraftan rezervasyonlarda yaşanacak artış, rakamları toparlayacak" dedi.


Toplantıya katılan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, TYD'nin 108 üyesine kredi vermeyi sürdürdüklerini belirterek, Türkiye turizm sektörüne Mart 2016 itibariyle verilmiş kredi miktarının 18.3 milyar dolar olduğunu kaydetti. Ateş, "Bunun 2.9 milyar dolarını yani yüzde 16'sını DenizBank sağlıyor. Bu oranla sektöre kredi veren bankalar sıralamasında ilk sıradayız. Nitekim son çeyrekte bankaların turizm sektörüne verdiği kredi miktarında yüzde 11 azalma yaşanırken, DenizBank'ın turizm sektörüne verdiği kredi miktarı yüzde 4 artış kaydetti" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...