Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlk Türk-Arap dizisi ramazanda yayına girecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İlk Türk-Arap dizisi ramazanda yayına girecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Türk-Arap ortaklığında çekilen ilk televizyon dizisi "Büyük Ev", TRT El Arabia kanalında ramazan boyunca her gün ekrana gelecek.

Arapça yayın yapan TRT El Arabia, Arap dünyasının önemli şirketlerinden Sadaf Yapım ile televizyon dizisi projesine imza atıyor.

Türkiye, Suudi Arabistan, Kuveyt, Fas, Mısır, Suriye ve Lübnan'dan 7 ailenin Türkiye'de yollarının kesişmesi ve birbirleriyle kaynaşması sonucu ortaya çıkan komik olayları konu edinen "Büyük Ev" dizisinin çekimleri, Antalya Belek'te otel ile tarihi ve turistik mekanlarda gerçekleştiriliyor.

Türk-Arap ortaklığında hazırlanan ilk televizyon dizisinin çekimlerinin yakın zamanda tamamlanması planlanıyor. Dizinin, ramazan boyunca her gün 45'er dakikalık bölümler halinde, Arap dünyasındaki 350 milyon kişiye ulaşması hedefleniyor.

120 kişilik ekip 2,5 aydır çalışıyor

Azerbaycanlı yönetmen Hayal Aslanzade, AA muhabirine, dizi çekimi fikrinin ilk olarak 5 yıl önce ortaya çıktığını, bu zaman zarfında hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Dizide 7 ülkeden oyuncuların rol aldığını ifade eden Aslanzade, çekimleri yaklaşık 2,5 aydır süren dizide Suudi Arabistan ve Türkiye'den 120 kişilik ekibin görev aldığını kaydetti.

"İlişkileri pozitif etkileyecek"
Başrol oyuncularından Mısırlı Hamed Marzuq da dizinin Türk-Arap ilişkilerini pozitif etkileyeceğine inandığını belirterek, "İlişkilerimiz çok güzel ama inşallah bu proje sayesinde daha da güzel olacak." dedi.

"Büyük Ev"
Suudi Arabistanlı bir milyarderin, Antalya'da kendisine kalan büyük mirası paylaşmak için akrabalarını bulmak üzere sosyal medyada video yayınlamasıyla başlayan dizi, farklı ülkelerden insanların, mirasa ortak olmak amacıyla Türkiye'ye gelmesiyle yaşanan olayları anlatıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...