Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'ya sert tepki! Büyükelçi geri çağrıldı, TBMM'den ortak bildiri

Düzenleyen:
Almanya'ya sert tepki! Büyükelçi geri çağrıldı, TBMM'den ortak bildiri

POLİTİKA Haberleri

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardından Türkiye'den beklenen hamle geldi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Ankara'ya çağrıldı. TBMM de Alman Meclisi'nde alınan karara ortak bildiriyle tepki gösterecek.

Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendirmesinin ardından Türkiye, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu istişareler için Ankara'ya çağırdı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi de Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İSTİŞARELER İÇİN ÇAĞIRDIK

Başbakan Binali Yıldırım, Büyükelçi'nin çağrılmasına ilişkin, "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz." dedi.

"CİDDİ HASAR VERDİ"

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, söz konusu karar tasarısının Alman Federal Meclisi'nde onaylanmasının Türkiye-Almanya ilişkilerine ciddi hasar verdiğini belirtti.

Bir televizyon kanalına konuşan Aktay, "Alman Parlamentosu'nun kararı dostane bir tutum değildir. İlişkilere ciddi hasar vermiştir" diye konuştu.

MECLİS'TEN ORTAK BİLDİRİ

TBMM'nin 1915 olaylarıyla ilgili Alman Meclisi'nde alınan karara ortak bildiriyle tepki gösterecek.

Almanya'nın tasarıyı oylayacağını açıklamasının ardından Dışişleri Komisyonu'nun AK Parti, CHP ve MHP'li üyeleri bir bildiri yayımlamıştı. Bildiride tasarının kabul edilmesinin, ülkede yaşayan çok sayıda Türk ile Almanları ayrıştırıcı bir etki yapacağı belirtilmişti.

Açıklamada, "Türkiye ile Almanya'nın dostluk ve müttefiklik ilişkilerine zarar vereceği endişesi taşıdığımız böylesi bir tasarının Federal Meclis'ten geçmemesi, aklıselimin de galip geldiğinin en önemli göstergesi olacaktır" ifadesi kullanılmıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...