Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bilinçsiz 'antibiyotik kullanımı' mercek altına alınacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bilinçsiz 'antibiyotik kullanımı' mercek altına alınacak

SAĞLIK Haberleri  / AA

TÜBA, insan ve hayvan sağlığında akılcı antibiyotik kullanımını konu edinen bir sempozyum düzenleyecek.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), bilim temelli rehberlik ve danışmanlık işlevi çerçevesinde, 3 Haziran'da Ankara'da, "TÜBA-İnsan ve Hayvan Sağlığında Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Antibiyotik Dirençlilik Sempozyumu" düzenleyecek.

TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubunca organize edilen sempozyumda, halk sağlığını tehdit eden antibiyotik direnç sorunu, insan ve hayvan sağlığında antibiyotiklerin akılcı kullanımı ve gıda tüketiminde antibiyotik dirençliliği gibi konular ele alınacak.

Etkinliğe tıp fakülteleri enfeksiyon hastalıkları ve tıbbi mikrobiyoloji, veteriner fakülteleri mikrobiyoloji ve beslenme, sağlık bilimleri fakülteleri beslenme ve diyetetik bölümü öğretim üyeleri, fen fakültelerinin ilgili öğretim üyeleri, konuyla ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak.

"Antibiyotik karşısında hayatta kalarak çoğalıyorlar"

AA muhabirine sempozyuma ilişkin bilgi veren TÜBA Gıda Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazım Şahin, etkinliği "antibiyotik dirençliliği" meselesini masaya yatırmak ve bu konuda oluşturulabilecek stratejilere katkıda bulunmak, gıdalarda antibiyotik direncine ilişkin toplumu aydınlatmak ve toplumun akılcı antibiyotik kullanımı konusunda bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Modern tıbbın temelini oluşturan antibiyotiklerin bilinçsizce, aşırı ve yanlış kullanımı sonucu oluşan direncin küresel bir probleme dönüştüğünü vurgulayan Şahin, enfeksiyonlara karşı bilinçsiz ve aşırı kullanılan antibiyotiğin, belli bir bakteriyi öldürme veya üremesini durdurma özelliğinin kaybolduğunu bildirdi. Dirençli hale gelen bakterinin, antibiyotik karşısında hayatta kalarak çoğalmaya devam ettiğini belirten Şahin, bu durumun da hastalığın daha da uzun sürmesine veya kötüleşmesine yol açtığına işaret etti.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...