'İddialar Genel Merkezin meşruiyetini gölgelemeye yönelik bir manipülasyon'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İddialar Genel Merkezin meşruiyetini gölgelemeye yönelik bir manipülasyon'

POLİTİKA Haberleri  / AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "10 Temmuzda yapılması öngörülen seçimli kurultayın, bir tuzak olduğu yönünde iddialar, MHP Genel Merkezinin meşruiyetini gölgelemeye yönelik manipülasyondur." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "10 Temmuz tarihinde yapılması öngörülen seçimli kurultayın, bir tuzak olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştır. 'Olağanüstü kurultaycılar kumpanyası' tarafından ortaya atılan edep, haya ve terbiyeden yoksun bu iddia, MHP Genel Merkezinin meşruiyetini gölgelemeye yönelik bir manipülasyondur." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, 10 Temmuz'da seçimli olağanüstü kurultayı toplayacağını açıkladığını hatırlatarak, 10 Temmuz tarihinde yapılması öngörülen seçimli kurultayın, bir tuzak olduğu yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirtti. Yalçın, "Bir türlü tatmin olmayan ve amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu anlaşılan malum 'olağanüstü kurultaycılar kumpanyası' tarafından ortaya atılan edep, haya ve terbiyeden yoksun bu iddia, MHP Genel Merkezinin meşruiyetini gölgelemeye yönelik bir manipülasyondur." ifadesini kullandı.

Siyasi hayatı boyunca MHP'den ne kamuoyunu ne de kendi camiasını aldatmaya dönük herhangi bir açıklama yapılmadığını vurgulayan Yalçın, partisine yönelik iddia ve suçlamaların, MHP'nin adını ve yıllarca mücadelesini verdiği kutlu davanın ismetini kirletmek anlamına geleceğini kaydetti.

"Payanda olmakla suçlandı" 

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin başkanlık sistemi hakkında defalarca MHP'nin görüşünü dile getirdiği halde AK Parti'ye "payanda olmakla" suçlandığına dikkati çeken Yalçın, bununla ilgili şüphelerin gündemde tutulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Seçimli olağanüstü kurultay yapılacağının açıklanmasından sonra art niyetli yorumların birbirini takip ettiğinin altını çizen Yalçın, "seçimli kurultay yapılabilmesi için Sayın Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğinin" öne sürüldüğünü, kurultayın yapılmasından çok, genel başkanın ve MHP'nin yıpratılmasının amaçlandığını belirtti.

"Kaosa oynayanların kabusu olacaktır"

Yalçın, "MHP'nin bölünüp parçalanacağını, kurultaydan güç kaybıyla çıkacağını sananlar, hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Değerli delegelerimizin orada tecelli edecek iradesi, MHP'de kaosa oynayanların kabusu olacaktır. MHP, 10 Temmuz'da yapılacak olan seçimli olağanüstü kurultaydan güçlenmiş ve bütünleşmiş halde çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...