Almanya'ya sert tepki! Büyükelçi çağrıldı

Düzenleyen:
Almanya'ya sert tepki! Büyükelçi çağrıldı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Federal Meclisinde onaylanan Ermeni iddialarıyla ilgili tasarı sonrası Berlin Büyükelçimizin geri çağrıldığını duyurdu.

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardından Türkiye'den beklenen hamle geldi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, İstanbul'a çağrıldı.

Karslıoğlu'nun yerel saatle 14.45'teki (TSİ 15.45) uçakla Berlin'den İstanbul'a geleceği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İLİŞKİLERİ ETKİLEYECEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Meclisinde alınan kararla ilgili, "Bu karar Türkiye-Almanya ilişkilerini ciddi olarak etkileyecektir" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: KARARI KABUL ETMİYORUZ

Başbakan Yıldırım, Almanya Federal Meclisinde onaylanan Ermeni iddilarına ilişkin tasarıyla ilgili, "Geçmişimiz bellidir, Türkiye olarak bu kararı kabul etmiyoruz. Berlin Büyükelçimizi geri çağırdık" ifadelerini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman parlamentosundaki oylamanın ardından bir tweet atarak, "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir" ifadelerini kullandı.

ALMANYA BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Meclisteki oylamaya katılmayan Almanya Şansölyesi Angela Merkel konuyla ilgili, "Türkiye ile ilişkilerimiz güçlüdür" yorumunda bulundu. Yanı sıra Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...