Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman Meclisi 'soykırım' tasarısını kabul etti, Ermeniler bayrak açtı

Düzenleyen:
Alman Meclisi 'soykırım' tasarısını kabul etti, Ermeniler bayrak açtı

DÜNYA Haberleri

Ermeniler, Alman Federal Meclisi'nde 'soykırım' tasarısının kabul edilmesini bayraklar ve 'teşekkürler Almanya' yazılı dövizlerle kutladı.

1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren tasarıya hem iktidardaki Hristiyan Birlik Partileri hem de muhalefetteki Yeşiller Partisi destek verdi. Parlamentodaki oylamada sadece bir milletvekili tasarının aleyhine oy kullandı, bir milletvekili de çekimser kaldı. Oylamayı seyreden Ermeniler bayraklarla ve teşekkürler Almanya yazılı dövizlerle tasarının geçmesini kutladı.

METİN DE NE VAR

Karar metni "1915-1916 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu'nda Ermenilere ve diğer Hristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması" başlığını taşıyor. Yani sadece Ermenilere değil, Hristiyan azınlıklara da 'soykırım uygulandığı' iddia ediliyor. Metinde, Asuriler, Süryaniler ve Keldaniler gibi Hristiyan azınlıkların da etkilendiği iddiasına yer veriliyor.

Alman Meclisi 'soykırım' tasarısını kabul etti, Ermeniler bayrak açtı

ERMENİLER BAYRAKLARLA KUTLADI

Bu arada oylamayı seyreden Ermeniler bayraklarla ve "teşekkürler Almanya" yazılı dövizlerle tasarının geçmesini kutladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...