Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman Parlamentosunda Cem Özdemir haddini aştı

Düzenleyen:
Alman Parlamentosunda Cem Özdemir haddini aştı

DÜNYA Haberleri

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir, 'Ermeni Tasarısı' oylamasından önce Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" dedi.

Almanya'da Federal Meclis, 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı onayladı. Türkiye'nin sert tepki gösterdiği tasarının oylandığı oturuma Almanya Başbakanı Angela Merkel katılmadı. Sembolik anlam taşıyan karar tasarısı, bir ret ve bir çekimser oyla kabul edildi. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in yakasında Ermeni rozeti ile kürsüye çıkması dikkat çekti.

ERMENİ ROZETİ TAKTI

Almanya'da Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Almanya Federal Meclisi'ne getirilmesi konusundaki gayretlerinden dolayı ülkedeki kiliselere teşekkür etti. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in yakasında Ermeni rozeti ile kürsüye çıkması dikkat çekti.

KİLİSEYE VE CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Oylama öncesi söz alan ve Türkiye aleyhine sert cümleler kullanan Cem Özdemir, "Bu tasarının meclise gelmesinde emeği olan Büyük Koalisyon Hükümeti'ne, Kiliselere, Cumhurbaşkanı Gauck'a ve Federal Parlamento Başkanı'na teşekkür ediyorum" dedi.

OYLAMA ÖNCESİ TALAT VE ENVER PAŞA'YA "KATİLLER" DEDİ

Sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Federal Meclis'te oylanmasına ilk önayak olan isim Cem Özdemir, oylama öncesi konuşmasının bir bölümünde Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" dedi.

"ERMENİ' HİTABI AŞAĞILAMAK İÇİN KULLANILIYOR"

Cem Özdemir konuşmasının sonlarında Türkiye'deki Hristiyanların inançlarından dolayı takip edildiğini ve "Sen Ermeni" hitabının da insanları aşağılamak için kullanıldığını kaydetti.

Federal Meclis'te bugün yapılan oylamada söz konusu tasarı kabul edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...