Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obradovic'den o taraftarla ilgili flaş karar

Düzenleyen:
Obradovic'den o taraftarla ilgili flaş karar

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, Galatasaray ile oynadıkları play off karşılaşmasında yüzüne tüküren taraftardan şikayetçi olmayacağını açıkladı.

Bir günde efsane olunmuyor... Söz konusu sporsa, elbette o unvanı elde edebilmek için bir kupa koleksiyonuna sahip olmanız şart... Ama tek başına kupalar da efsane olmaya yetmiyor... O statüyü kazanmanın yolu, sadece çalıştığınız kulübün taraftarının değil, kamuoyunun da saygısını, sevgisini kazanmaktan da geçiyor... Hepsi bu mu; tabii ki hayır... Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile oynadığı yarı final serisi, bir efsanenin sahip olabileceği başka artıları da "çıplak gözle" görmemizi sağladı. Artık belki de ezeli rekabette görmeyi unuttuğumuz centilmenliği, hoşgörüyü, sağduyuyu "gözümüze soktu" adeta Zeljko Obradovic... Ne kadar çirkin bir davranışla da karşılaşsanız affedici olmanın da bir erdem olduğunu hatırlattı bizlere... Basketbolun dışında gelişen hiçbir konuya girmeden, sadece spora, yaptığı işe odaklandı; doğrusunu da yaptı. Sadece Fenerbahçe'nin değil, Türkiye'nin kazanımı olan, Türk basketboluna artı değer katan coach Zeljko Obradovic'e biz sorduk, o yanıtladı:

"DÜŞÜNCEM HİÇ DEĞİŞMEZ"

"Galatasaray ile oynayacağımız seri öncesinde de söylemiştim. Bunu bir şölen havasında yaşamamız gerektiğini, keyif almaya çalışmamızı ifade etmiş, karşılıklı saygının en önemli şey olduğunu vurgulamıştım. Hala da aynı şeyi söylüyorum. Tabii ki Galatasaray'a karşı oynamak her zaman zor. Ezeli rekabetten dolayı bu gerçekten zor. Ben, evimizde oynadığımız iki maçı da farklı kazanarak domine ettiğimizi düşünüyorum. Abdi İpekçi'deki 3. maçı da kazanabilirdik ama olmadı. Galatasaray bu maçı kazanmayı haketti. Seyircisiz maçta ise iki farklı devre oynadık. İkinci yarıda savunmayı daha iyi ya daha akıllı hücum ettik ve finale çıktık. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Benim işim basketbol ve basketbol konuşmak istiyorum. Bu, bundan sonra da böyle olacak."

"ÇOK ZOR BİR SERİ OLACAK"

"Anadolu Efes'le çok zorlu, sert bir seri oynayacağız. Şampiyon olabilmek için 4 maç kazanmamız gerekiyor. Bu sezon birbirimize karşı 4 kez oynadık. Çok kaliteli bir rakibe karşı oynayacağız. 4 maçtan bu yana yola yeni bir coachla devam ediyorlar. Bazı ufak tefek değişiklikler yaptılar. Ama biz de buna hazırlıklı olacağız. Bu zorlu maratonda hedefe ulaşmak için çabalayacağız."

"HEPSİYLE GURUR DUYUYORUM"

"Final-Four'da final maçı bittikten sonra tüm oyuncularıma onlarla gurur duyduğumu söyledim. 'Hepinizi gelecek sene de bu takımda görmek istiyorum' dedim. Gelecek sezon umarım hep birlikte zafere koşacağız. Bu takımı bozmayacağım. Ama tabii ki gelecek sezon statü değişeceğinden çok daha zorlu bir maraton bizi bekliyor olacak. Bu çok iyi bir kadro. Ama gelecek sezon çok daha geniş bir rotasyona ihtiyacımız olacak. Haziran ayında sezon bittikten sonra doğru fotoğrafı görerek hareket edeceğiz. Önümüzdeki sezon yanımızda takım olarak çok önemli bir artımız da olacak. O da tecrübe."

"VESELY'Yİ DEĞİL BENİ SUÇLAYIN"

Final-Four'da kaçırdığı serbest atışlar nedeniyle ağır eleştiriler alan Çek yıldızı Jan Vesely'ye de arka çıkan Obradovic, "Eğer Vesely 1/10 serbest atış isabeti tutturdu diye birini suçlamak gerekiyorsa burada suçlu benim. Çünkü onu oynatan benim. Ancak birini suçlarken, birkaç dakikayı ya da tek bir maçı gözönüne almamalı. Vesely bu sezon takıma çok şey kattı. Sadece bizim değil, Euroleague'in en iyi oyuncularından biriydi. Tabii ki 1/10 serbest atış isabeti normal değildi. Ama böyle bir oyuncu 1/10 serbest atış atarken dahi eğer siz takım olarak geri gelebiliyorsanız bu demek oluyor ki siz iyi takımsınız. Bence bu önemli bir detay değildi. Ama sıradışı olduğu için çok üzerinde duruldu. Biz Vesely'ye güveniyoruz ve güvenmeye de devam edeceğiz."

"F.BAHÇE'DE ÇOK MUTLUYUM"

"Tüm Avrupa'nın saygısını kazanan, milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe gibi bir takımın başında olduğum için çok mutluyum. Tarihte ilk kez bir Türk takımının final oynaması gerçekten özel bir durum. Bunu başarmak, üst üste ikinci kez FinalFour'da olmak tarihi bir olay. Bu, gelecek açısından çok poitif düşünmemizi sağlayan ama bir taraftan da tatmin olmadan üzerine koyarak devam etmemiz gereken bir durum. Üzerine koyarak çok çalışmaya devam ederek, bir adım daha atıp kupaya yürümemiz lazım. Bu yıl çok yaklamıştık, olmadı. Umarım gelecek sezon olur."

"İMZA SADECE FORMALİTE"

"Başkan Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerle görüştüğüm doğru. Başkan bana çok güzel bir plan sundu. Zaten benim için önemli olan da onların nasıl bir bakış açısıyla, nasıl bir planla yola devam etmek istediğiydi. 1 yıl daha kontratım var. Bu gibi şeyler bizim için sorun değil. Kontratı uzatmak, imza atmak sadece formalite, önemli olan çalıştığınız yerde mutlu olmak. Bundan daha önemlisi de sezonu şampiyonlukla kapayabilmek. Sonuçta aynı fikirlere sahibiz. Sezonu bitirdikten sonra, gelecek sezona dair düşünecek çok zamanımız olacak."

"CACAK'TAN BERLİN'E 100 KİŞİ GELDİ"

"Ben çok açık biriyim. Dostluklar kazanmayı seviyorum. Örneğin doğduğum yer Cacak'tan Berlin'e Final-Four'u izlemeye 100 kişiden fazla insan geldi. Belgrad'dan, Barcelona'dan, Yunanistan'dan gelen birçok arkadaşım oldu. Barcelona'da evim var ve her yaz 1 ay, 40 gün kalıp dinleniyorum. Artık Türkiye de benim yeni yuvam."

"DAVACI OLMAYACAĞIM"

Fenerbahçe'nin ünlü coachu Zeljko Obradovic, Abdi İpekçi Salonu'nda Galatasaray Odeabank ile oynadıkları serinin 3. maçında yüzüne tüküren Sarı-Kırmızılı taraftardan davacı olmayacağını söyledi. Maç bittikten sonra Galatasaray coachu Ataman ve yardımcılarını tebrik etmek için rakip benche doğru hareketlendiği sırada yaptığı çirkin hareketle tüm Türkiye'nin tepkisini çeken O.B. isimli taraftarın adli ceza almasını istemediğini ifade eden Sırp çalıştırıcı, "Bu genç arkadaşın yaptığının ne kadar yanlış olduğunu, geçen birkaç gün içinde anladığını umuyorum. İnsanlar hayatta hata yapabilirler. Büyük hatalar da yapabilirler. Ancak önemli olan bunlardan ders çıkarmaktır. Bu arkadaşın da yaptığı büyük hatadan gerekli dersi kendince çıkaracağına inanıyorum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...