Bettina Kudla'nın hayır dediği o an

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
Bettina Kudla'nın hayır dediği o an

DÜNYA Haberleri  / Ensonhaber

Alman parlamentosunda Ermeni soykırımı yalanına sadece bir Alman vekil "hayır" diyebildi.

Almanya'da Federal Meclis "Ermeni soykırımı" yalanını tanıyan bir tasarıya onay verdi.

HAYIR DİYEN TEK KİŞİ BETTİNA KUDLA

1915 olaylarının "Soykırım" olarak tanınması tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamada 1 çekimser, 1 hayır oyu çıktı. Hayır oyu veren kişini Leipzig Milletvekili Bettina Kudla olduğu ortaya çıktı.

O AN

Parlamentoda yaşanan o an uluslararası haber ajanslarının objektiflerine yansıdı.

"BU ALMAN FEDERAL MECLİSİ'NİN GÖREVİ DEĞİLDİR"

Mecliste yapılan oylamada neden ret oyu verdiği konusunda kişisel  internet sitesinden yazılı açıklama yapan Kudla, şunları söyledi:

"Diğer ülkelerdeki olaylarla  ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmak, Alman Federal Meclisi'nin görevi  değildir. Tarihi olayların değerlendirilmesi söz konusu ülkelerin, bu durumda da  Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır. Söz konusu karar tasarısı, anılan  soykırım değerlendirmelerine, örneğin tarihçileri kaynak göstermemektedir.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER BU KARARLA ZEDENELENECEKTİR"

Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkiler bu kararla zedelenecektir. AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılarla ilgili anlaşmanın uygulanması da zora girecektir. Bu, ilticacılarla sığınmacılar konusunda Avrupa'da ortak çözümlerin zor bulunması sebebiyle de üzücü bir durum. Türkiye Cumhuriyeti ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın bozulması durumunda büyük insani sorunların yanı sıra Almanya için daha da fazla masraf ortaya çıkacaktır"

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...