Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de abluka altındaki bölge sayısı 19'a çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye'de abluka altındaki bölge sayısı 19'a çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de Al-Waer bölgesinin ülkedeki abluka altındaki bölgeler arasına eklendiğini ve ülkede abluka altındaki bölge sayısının 19'a çıktığını duyurdu.

BM insani erişim çalışma grubunun toplantısının ardından, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, "Suriye'de abluka altındaki bölge sayısı Al-Waer bölgesinin de listeye eklenmesiyle 19'a çıktı. 75 bin insan bölgede abuka altında yaşıyor. Al-Waer'e önümüzdeki günlerde yardım ulaştırmamız lazım." dedi.

Egeland, Suriye'de abluka altında yaşayan Suriyeli sayısının 592 bine yükseldiğini kaydetti.

Daraya'ya gıda yardımının yarın yapılacağını doğrulayamadığı için hayal kırıklığı yaşadığını ifade eden Egeland, "Daraya'ya yarın yardım ulaştırmak mümkün olmayabilir eğer bir gün daha beklemek zorunda kalırsak bu da hayal kırıklığı oluşturuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...