Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Berlin Türk Cemaati Başkanı'ndan 1915 tasarısına tepki

Düzenleyen:
Berlin Türk Cemaati Başkanı'ndan 1915 tasarısına tepki

GÜNDEM Haberleri

Berlin Türk Cemaati Başkanı, 1915 tasarısının kabul edilmesini "Türk kökenli milletvekilleri" üzerinden eleştirdi.

Almanya'da Federal Meclis, Ermeni soykırımı iddialarını tanıyan tasarıya onay verdi. Almanya'da yaşayan Türklerden de gelişmeye tepki var.  Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Parlamentoların tarihin yargılanacağı merciler olmadığını söyleyen Yılmaz, "Maalesef parlamento özellikle Cem Özdemir'in (Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı) peşine düşerek bugün böyle bir karara imza attı" dedi.

Yılmaz, Alman Meclisi'nde yer alan Türk kökenli milletvekillerine tepkilerini şu sözlerle sürdürdü:
"İstisnalar hariç bugün parlamentoda bulunan sözde Türk kökenli milletvekilleri buna destek verdiler. Bu da demek oluyor ki Türkiye'ye düşmanlık etmeyecek milletvekillerine ihtiyacımız var. Türk toplumu olarak bu  minvalde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz."

"PARLAMENTONUN BEŞTE BİRİ"

Federal Hükümet'in tasarının arkasında olmadığını da dile getiren Yılmaz, "Başbakan, başbakan yardımcısı, dışişleri bakanı oylamaya katılmadı" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Oylamaya katılan milletvekilleri 160 civarında, 2 çekimser bir ret oyu verilmiş. 650 mevcudu olan parlamentonun 5'te birinin katılımıyla bir karar alınmış. Bu da az önce ismini zikrettiğim milletvekili ve çevresinde bulunanların almış olduğu bir karar. Biz bunu kesinlikle reddediyoruz.

Türk tarihinde kesinlikle soykırım olmamıştır. Bunun tartışılması gereken yer arşivlerdir, parlamentolar değil. Bu tip kararlar iki toplum arasındaki fay hatlarını derinleştirebilir, bunu göremediler."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...