Sur'daki tarihi eserler restore edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sur'daki tarihi eserler restore edilecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarının zarar verdiği tarihi yapıların restorasyonuna ilişkin, "Orada 70'e yakın tarihi eserimiz var. Şu anda 11'inde önemli hasar var. Onları öncelikli olarak restorasyona alacağız." dedi.

Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğünün artan ivmeyle çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Bu yıla mahsus bir başka önemli işleri bulunduğunu anlatan Ertem, "O da Diyarbakır Sur'da. O bölgeye çok büyük ağırlık vereceğiz. Bir an önce ayağa kaldırmak için oraya özel ihtimam göstereceğiz." diye konuştu.

Sur'un tarihi bir bölge olduğunu vurgulayan Ertem, "Sur, UNESCO dünya mirası kapsamına da girmiş. Orada bizim 70'e yakın tarihi eserimiz var. Onlardan şu anda 11 tanesinde önemli hasar var. Onları bir kere öncelikli olarak restorasyona alacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ertem, "Ramazan ayında büyük ihtimalle 2, 3 tanesiyle alakalı ihale sonuçlandıracağız, hemen akabinde de diğer bütününün tamamına yönelik restorasyon ihalelerimizi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...