Türk milletvekilleri soykırım iddialarına 'hayır' demedi

Düzenleyen:
Türk milletvekilleri soykırım iddialarına 'hayır' demedi

GÜNDEM Haberleri

Sözde Ermeni soykırımı iddialarının kabul edildiği Alman parlamentosunda bulunan 12 Türk milletvekillinden en az 11'i tasarıya hayır oyu vermedi.

Alman parlementosunda sözde Ermeni soykırımı iddiaları 1 ret ve bir çekimser oya karşı kabul edildi. Alman parlementosunda halihazırda 12 Türk milletvekili bulunuyor. Bu milletvekillerinden birinin hayır oyu verdiğini kabul edecek olursak bile geriye kalan 11 Türk milletvekilinin oylamada hayır oyu vermedikleri ortaya çıktı.

İşte Alman parlamentosundaki Türk milletvekilleri:

Mahmut Özdemir - SDP

Aydan Oğuz - SDP

Metin Hakverdi - SDP

Cansel Kızıltepe - SDP

Gülistan Yüksel - SDP

Cem Özdemir - Yeşiller Partisi (Eş Başkanı)

Ekin Deligöz - Yeşiller

Özcan Mutlu - Yeşiller

Sevim Dağdelen - Sol Parti

TÜRK MİLLETVEKİLİ ERMENİ ROZETİ TAKTI

Almanya'da Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Almanya Federal Meclisi'ne getirilmesi konusundaki gayretlerinden dolayı ülkedeki kiliselere teşekkür etti. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in yakasında Ermeni rozeti ile kürsüye çıkması dikkat çekti.

KİLİSEYE VE CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

Oylama öncesi söz alan ve Türkiye aleyhine sert cümleler kullanan Cem Özdemir, "Bu tasarının meclise gelmesinde emeği olan Büyük Koalisyon Hükümeti'ne, Kiliselere, Cumhurbaşkanı Gauck'a ve Federal Parlamento Başkanı'na teşekkür ediyorum" dedi.

OYLAMA ÖNCESİ TALAT VE ENVER PAŞA'YA "KATİLLER" DEDİ

Sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Federal Meclis'te oylanmasına ilk önayak olan isim Cem Özdemir, oylama öncesi konuşmasının bir bölümünde Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...