Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tacikistan'da iki muhalif isme müebbet

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tacikistan'da iki muhalif isme müebbet

DÜNYA Haberleri  / AA

Ülkede yasaklanan İslami Diriliş Partisi'nin iki yöneticisi darbe girişiminde bulunmak suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Tacikistan'da, yasaklı muhalif İslami Diriliş Partisi'nin (IRP) başkan yardımcıları ömür boyu hapse mahkum edildi.

Tacikistan Yüksek Mahkemesi, ülkede faaliyetlerine yasak getirilen IRP'nin başkan yardımcıları Saidmumar Hüseyni ve Mahmadali Hayıt'ı suç çetesi kurma ve üye olma, devlete karşı darbe girişiminde bulunmaktan suçlu buldu.

Hüseyni ve Hayıt'a söz konusu suçlardan ömür boyu hapis cezası verilirken, aynı davada yargılanan partinin diğer 12 üyesi 2 ila 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kapalı olarak görülen davada, partinin hukuki işlerinden sorumlu Zarafo Rahmani 2, partinin yayın organı "Necat" gazetesinin yayın yönetmeni Hikmetullah Sayfullazade 16, Sattar Karimov, Rahmatullai Racab, Kiyomiddin Avaz ve Abdukahhari Davlat 28'er, Zübeydullahi Razık 25, Muhammadali Fayzrahman 23, Vasidhoni Kasiddin ve Sadiddini Rustam 20'şer, Muhammadşarif Nabiyev ve Abdusamad Gayratov de 14'er yıl hapse mahkum edildi.

Tacikistan'da, IRP'ye yönelik baskıların artmasının ardından parti lideri Muhiddin Kabiri geçen sene ülkeyi terk etmişti. General Abduhalim Nazarzade'nin hükümet güçlerine düzenlediği silahlı saldırının ardından 16 Eylül 2015'te, parti üyeleri söz konusu saldırı ve darbe girişimiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...