'Fransa, Yunanistan'ı avro bölgesinde kalması için destekliyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Fransa, Yunanistan'ı avro bölgesinde kalması için destekliyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Başbakanı Manuel Valls, "Fransa, Yunanistan'ı avro bölgesinde kalması için güçlü şekilde destekledi ve desteklemeye devam edecek." dedi.

Valls, iki günlük resmi Atina ziyaretinin ilk gününde Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir araya geldi. İkili görüşme öncesi basına açıklama yaptı.

Valls, ziyaretinde Yunan halkıyla işbirliği ve dostluğu daha da geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. Yunanistan ve Fransa arasındaki ekonomik işbirliğine işaret eden Valls, "Fransa, Yunanistan'a krizden çıkma noktasında desteğini sunmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın avro bölgesinde kalmasının önemine değinen Valls, "Fransa, Yunanistan'ı avro bölgesinde kalması için güçlü şekilde destekledi ve desteklemeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Pavlopulos da Yunan tarafının Fransa'nın desteğini unutmadığını vurgulayarak, "Yunanistan, Avrupa'nın içinde kalmak için büyük fedakarlıklar yapmayı sürdürecek." dedi.

Sığınmacı krizinin tüm Avrupa'yı etkilediğine de değinen Pavlopulos, Avrupa sınır koruma ajansı Frontex'in Avrupa sahil güvenliğine dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...