Hakimin dikkati sahte müşaviri yakalattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hakimin dikkati sahte müşaviri yakalattı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kocaeli Adliyesinde savcı ve hakimlere kendisini "Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri" olarak tanıtarak dosya takibi yapan kişi, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça'nın dikkati sayesinde yakalandı.

Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhiddin Paça, gazetecilere yaptığı açıklamada, Necdet Ç'nin (66) odasına gelerek, kendini Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri olarak tanıttığını, bir dosya hakkında kendisinden yardım istediğini söylediğini belirtti.

Odasında kendisine çay ikram ettiğini anlatan Paça, söz konusu kişinin kendisinden cezaevinde yatan bir kadın mahkum için denetimli serbestlikten yararlanma talebini kabul etmesi yönünde ricada bulunduğunu ifade etti.

Kimliğinin gerçekliği araştırılıyor

Söz konusu kişinin müşavirlik için yaşlı olduğunu gördüğünü, ayrıca hal ve hareketlerinden şüphelendiğini vurgulayan Paça, şunları kaydetti:

"Odamdan ayrıldıktan sonra Adalet Bakanlığını aratarak, bu isimde bir müşavir olup olmadığını sordurdum. Böyle isimde birinin olmadığını söylediler. Ben de adliye içinde olabilir düşüncesiyle bu kişinin bulunup yakalanması için polisi görevlendirdim. Bir süre sonra yakalandı. Başkan hakim ve savcılara da kendisini müşavir olarak tanıtmış. Kimlik tespiti yaptırmak istedim, kimliğini evde unuttuğunu söyledi. Kimlik numarasını sordum, bilmediğini ifade etti. Anne ve baba adını sordum. Babasının adını bildiğini ancak annesinin adını bilmediğini belirtti. İyice şüphelendim. Üst aramasında Necdet Ç. adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Kimliğin gerçek olup olmadığı araştırılıyor. Bu kişi hakkında soruşturma başlatıldı."

Şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından "adil yargılamayı etkilemeye çalışmak" suçundan savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...