Twitter'a emoji desteği

Düzenleyen: / Kaynak: Stuff
Twitter'a emoji desteği

TEKNOLOJİ Haberleri  / Stuff

Twitter’ın web sitesi sonunda duygu ifadeleri olarak da adlandırılan emoji simgelerini desteklemeye başladı.

Twitter, her ne kadar ülkemizde yasaklı olsa da, kendini güncellemeye devam ediyor. Sosyal ağ geçen hafta retweet tuşunda değişikliğe gideceğini ve bunun ‘paylaş’ olacağını açıklamıştı. Şimdi de sevinme, üzülme, ağlama, şaşırma gibi duyguların ifadesinde kullanılan emoji’lerin Twitter’ın mobil ve masaüstü uygulamalarında kullanıma sunulduğu açıklandı.

Eskiden cep telefonundan gönderilen tweet’lerde yer alan emoji’ler, web’de küçük kutular halinde çıkıyordu. Yeni gelen özellikle can sıkıntısı ve anlamsız kutucuklara yol açan emoji’lerin desteklenmeme sorunu ortadan kaldırıldı. Artık telefon üzerinden içinde emoji simgeleri olan bir tweet attığınızda, hem mobil hem de masaüstündeki kişiler onu sorunsuz şekilde görebilecek.

Eski tweet’lerdeki emoji’ler de yeni gelen özellikle birlikte telefon ve web’de görüntülenmeye başlandı. Emoji’ler küçük bir eklenti olarak görünse de, tweet’lerin daha fazla anlam kazanmasında etkili olacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Stuff
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...