Sahte reçeteye şifreli tedbir

Düzenleyen:
Sahte reçeteye şifreli tedbir

SAĞLIK Haberleri

SGK Başkan Yardımcısı Koç, “Her hekim, reçetesini girerken aylık şifre güncellemesi yapacak. Bir eczanenin bilgisayarından bir eczacı girebilecek” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sahte reçete üzerinden yapılan ilaç kaçakçılığının önüne geçmek için hekim, eczacı ve hasta üçgeninde bir dizi önlemi hayata geçirecek. Bu çerçevede, hekimlerin ve eczacıların, reçete provizyon sistemi Medula için kullandıkları şifreleri her ay güncellemeleri zorunlu hale getirilecek, eczane ile hekimin görev yaptığı hastanenin bilgisayarlarının IP’leri eşleştirilecek, hastalar da reçeteleriyle ilgili uyarılacak. SGK Başkan Yardımcısı ve Genel Sağlık Sigortası Genel Müdür Vekili Orhan Koç, ilaç kaçakçılığı operasyonuna ilişkin soruşturmanın savcılık ve emniyet tarafından yürütüldüğünü belirterek, konunun 3 yıldır takip edildiğini söyledi. Sahte reçete düzenlenerek yapılan ilaç kaçakçılığının önüne geçilmesi için bazı tedbirler aldıklarını bildiren Koç, “Bu konuda 2 ayrı çalışmamız var. E-reçete ve elektronik imza konusu çok önemli konular. Buradaki şifrelerin güvenliği çok önemli. Yazılım olarak aylık şifreleri güncelleme ile ilgili zorunluluk getirdik. Her hekim reçetesini girerken aylık şifre güncellemesi yapacak. Gerek eczanedeki şifrelerin gerek hastanedeki şifrelerin aylık güncellemesini zorunlu hale getiriyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...