Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Biraz duyarlı olun da insanlığı kurtaralım

Düzenleyen:
Erdoğan: Biraz duyarlı olun da  insanlığı kurtaralım

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge ilan edelim. Çünkü insanların korkudan sıyrılması lazım. Ama zengin ülkeler rahatlarından taviz vermek istemiyor

Nuri  ELİBOL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imkânları kısıtlı ülkelerin mülteci sorunuyla yüzleşirken, zengin Batılı ülkelerin rahatlarından taviz vermek istemediğini belirterek, “Milyonlarca insanın dramına duyarsız kalıyorlar. Bunun adı çifte standart, adaletsizliktir, buna rıza gösteremeyiz. İnsanları göç etmeye zorlayan sebepleri yok etmeden kalıcı çözüm bulamayız” dedi. Resmi ziyaret için bulunduğu Kenya’da Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Kenya ile Afrika’daki stratejik ortaklığımızı çok daha güçlendirelim arzusu içerisindeyim. Türkiye ve Kenya aslında benzer sorunlarla karşı karşıya. Tecrübelerimizi paylaşabileceğimiz birçok konu var. Doğu Afrika’nın istikrarı bizim için hayati bir öneme sahiptir” diye konuştu. Türkiye’nin terörün acısını bilen bir ülke olarak her zaman Kenya’nın yanında olacağını belirten Cumhurbaşkanı, bu alandaki işbirliği ilerletmeye hazır olduklarını söyledi.  Geçen hafta BM ile düzenledikleri ilk Dünya İnsani Zirvesi’nin önemine işaret eden Erdoğan, “Bu zirve, bu sorunun tüm paydaşlarını ilk kez aynı çatı altında bulundurmuştur. Zirvenin tam manasıyla hedefine ulaşabilmesi için söz yeterli değil, uygulama gerekiyor. Göreceğiz, verilen sözler ne kadar yerine gelecek. Şüphesiz mülteci ve göç krizi hepimizi derinden etkiliyor. Bataklığı kurutmadan bu soruna kalıcı çözüm bulamayız. Bu dünyada adalet, tüm insanlığa lazım. Türkiye’nin Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Somali’de ve diğer kriz bölgelerinde yapmaya çalıştığı budur” dedi. 
YEŞİL HAT ÖRNEĞİNİ VERDİ
Suriye’nin kuzeyinde terörden arındırılmış güvenli bir bölge ilan edilmesi teklifini tekrarlayan Cumhurbaşkanı, “Bu bölgeyi uçuşa yasak bölge de ilan edelim. Çünkü bu insanların korkudan sıyrılması lazım ve bu insanları artık çadırlardan kurtaralım, şu kamplardan kurtaralım. Ege Denizi’nde, Akdeniz’de boğulmaktan kurtaralım.’ Hepsi şunu söyledi: ‘Güzel ama bunu nasıl koruyacağız.’ Kıbrıs’ı ikiye böldünüz, yeşil hat ilan ettiniz. Meksika-ABD arasında aynı şekilde bu tür hatlar ilan ettiniz. Orada nasıl yapılıyorsa burada da yaparız. Dert başka” diye konuştu. 
MÜNBİÇ’İ TAKİP EDİYORUZ
Erdoğan, Münbiç’de YPG’nin operasyon başlatıldığı iddiası üzerine de, “Söylenen de şudur: ‘YPG, Münbiç’te daha çok lojistik bir güç teşkil edecek, asıl gücü Araplar oluşturacak.’ Biz bu süreç içerisinde de ne yapıldığını, ne edildiğini zaten kendi istihbarat ağımızla takip ediyoruz, göreceğiz” 
diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...