Güneydoğu’da umutlar yeniden yeşerecek

Düzenleyen:
Güneydoğu’da umutlar  yeniden yeşerecek

GÜNDEM Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Güneydoğu’da yürütülen terör operasyonları ile eşzamanlı olarak rehabilitasyon sürecinin başlatıldığını, bu konuda devletin tüm merkezlerinin seferberlik ilan ettiğini söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Bölge insanının yıkanın ve yakanın kim olduğunu gördüğünü belirten Çelik,  “Terör devam ettiği sürece devlet orada gücünü gösterecek. Ancak sonrasındaki rehabilitasyon sürecinde de devletin ‘yeşil bahçesini’ göstermek zorundayız. Bölgede umutların yeniden yeşermesi gerekir” dedi. Tüm kurumların bu amaçla görevlendirildiğini hatırlatan Çelik,  “Orada güven tekrar tesis edilecek. Devletin tamamı kafa yoruyor. Terörle mücadele sürerken, bundan sonrası için aynı olayların yaşanmaması için alınacak tedbirler belirleniyor. Haraç toplanması, örgütün marşlarının çalınması, gösteri yapmaları engellenecek” diye konuştu. Kentsel dönüşümün yanı sıra örgütün bölgedeki gençleri kandırmasının önüne geçilmesi için özellikle istihdam konusuna ağırlık verileceğini belirten Çelik, bu kapsamda kamu yatırımlarının artırılacağını söyledi. Çelik, özel sektör yatırımlarına uygun ortam hazırlanması ile ilgili çalışmalar sürdüğünü, ancak bunun yeterli olmayacağı durumlarda kamunun devreye gireceğini kaydederek, “Aş ve iş probleminin çözülmesi,  terörle mücadelede atılacak adımlarda önemli mesafe alınmasını sağlar” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...