Hayırlı yolculuklar

Düzenleyen:
Hayırlı yolculuklar

YAŞAM Haberleri

Türk insanının uzattığı merhamet elini Müslümanlara ulaştırmak üzere seferber olan vakıf, dernek ve STK’larımız beş kıtada 105 ülkeye doğru hayırlı bir yolculuğa çıkıyor.

İhlas Vakfı, İHH, Kızılay, Deniz Feneri, Cansuyu, Türk Diyanet Vakfı, Sadakataşı ve Yeryüzü Doktorları; ramazanda Haiti’den Moro’ya, Zimbabve’den Fiji’ye kadar uzanan iftar sofraları kuracak.

Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan, dara düşen Müslümanlar bu ramazan da unutulmadı. Son yıllarda yaptığı yardımlarla dünya iyilik sıralamasında zirveye oturan Türk insanı, onlarca hayır kurumu aracılığı ile mazlum coğrafyalara merhamet elini uzatıyor. Türkiye genelinde zekât, fıtır sadaka, kumanya, adak, akika ve maddi bağışlarını kabul eden hayır kurumları, ramazan boyunca yola çıkaracakları iyilik kervanları ile başta Türkiye’nin 81 ili olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi Müslümana ulaşacak. Ramazan için adeta iyilik yarışına giren Türk halkının yardımlarını ulaştırmak için 105 ülkeye doğru hayırlı bir yolculuğa hazırlanan vakıf, dernek ve STK’larımız beş kıtada bir ay boyunca binlerce kilometre yol kat ederek. yüz binlerce insanın yardımına koşacak. 

Hayırlı yolculuklar

Vakit Ramazan ‘Kardeşliği Hisset’ 

İHH, Ramazan 2016 çalışmalarına ‘Kardeşliği Hisset’ sloganıyla start verdi. 20 yılı aşkın bir süredir her ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor.
Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.
Bu yıl ‘Kardeşliği Hisset’ sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıracak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.
www.ihh.org.tr - 0 212 631 21 21 - SMS 4072

Türkiye Diyanet Vakfı

Gönül yapacak

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan ayında dünyada 88 ülke ve 500 farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak. Vakıf, uzun yıllardır gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleri ile Türkiye’de ve tüm dünyada vatandaşların emanet ettiği fitre, zekât ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. TDV, “Ramazan ayında zekât, fitre kardeşlerimize ulaşıyor. Gelin gönüller yapalım, bu ramazan ve her zaman” temasıyla yola çıkacak. www.diyanetvakfi.org.tr - 0 (312) 416 90 00

Hayırlı yolculuklar

İHLAS VAKFI

BİR İFTAR DA BENDEN

Türkiye’nin en eski büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve kamu yararına çalışan vakıf statüsü kazanan İhlas Vakfı, her sene olduğu gibi, bu sene “Bir iftar da benden” sloganıyla Ramazan-ı Şerif’te hayırseverlerin yardımlarını yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edecek.
İhlas Vakfı, bu ramazanda da hayırseverlerin zekat, fitre, bağış ve yardımlarını; Somali, Habeşistan, Sudan, Uganda, Yemen, Moritanya, Kenya, Hindistan, Afganistan, Endonezya, Bangladeş, Moğolistan, Kazakistan ve Azerbaycan’daki ihtiyaç sahibi, muhtaç, yetim ve öğrencilere ulaştıracağını açıkladı. Bağışlanan adak ve akika kurbanlarını bu ülkelerde kurulacak iftar sofralarında binlerce Müslümana ikram edeceklerini belirten vakıf yetkilileri, açlık ve kuraklığın hakim olduğu Afrika ülkelerinde yürütülen su kuyusu açma ve kumanya dağıtım çalışmalarının ramazanda da süreceğini söyledi. 
Yine hayırseverlerin katkıları ile Türkiye genelinde 35 öğrenci yurdunda 3500, yurt dışında 16 öğrenci yurdunda ise 500 üniversite öğrencisi, ramazan boyunca kurulacak iftar ve sahur sofralarında hayırseverlerin bağışları ile ağırlanacak.
www.ihlasvakfi.org.tr - 0212 451 49 00 

Yeryüzü Doktorları

Ramazan ilaç gibi gelsin!

Yeryüzü Doktorları, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da, ramazan ayının ihtiyaç sahibi insanlara ilaç gibi gelmesi için, sağlık hizmeti yürüttüğü coğrafyalara gıda yardımları ulaştıracağını duyurdu. 
Kumanya gıda paketleri, bebek tıbbi mamaları, sıcak yemek ve iftar sofraları olarak karşılık bulacak bağışların, ihtiyaç sahibi coğrafyalara ilaç gibi geleceğini belirten Yeryüzü Doktorları, dünyanın birçok bölgesinde; seller, tropik fırtınalar, uzun süreli kıtlıklar gibi doğal felaketler, savaşlar, iç karışıklıklar, tarımsal altyapı bozuklukları, eğitimsizlik, çevrenin aşırı sömürülmesi gibi nedenlerle insanlar açlık çektiğini kaydetti.
Yeryüzü Doktorları, paylaşma ayı olan ramazanı ihtiyaç sahibi bölgelerdeki insanlar
için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini açlık sınırında yaşayan, yetersiz beslenmeden dolayı hastalıklarla boğuşan insanlara, gıda yardımı, sıcak yemek, kumanya ve iftar sofraları olarak destek olduklarını açıkladı.
www.yyd.org.tr - 0 212 586 1212  SMS 6612

Hayırlı yolculuklar

KIZILAY

BİR HİLALLE BAŞLAR RAMAZAN

Afet dönemleri dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılayı, ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Türk Kızılayı, bu yıl “Bir hilalle başlar Ramazan. O hilalle uzanır yardımsever eller” sloganıyla hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunacağını duyurdu. Türkiye’ye yayılmış 700’e yakın Türk Kızılayı şubesi ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye devam edecek. Kızılay, bu yıl 100 bin gıda kolisinin üzerine çıkarak 500 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına Ramazan bereketini taşımayı hedefliyor. İhtiyaç sahipleri için hazırlanan Kızılay Kart dağıtımına ramazanda da devam edilecek. Yıl boyunca süren adak kurban kesimi ramazanda da devam edecek. Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından hazırlanan 400 bin adet konserve, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay, bu sene terör nedeniyle evlerini terk edip komşu il ve ilçelere yerleşen aileler başta olmak üzere hemen her bölgede iftar yemeği programları organize edecek. Kızılay’ın yurt dışındaki ramazan yardımları ise Somali ve Gazze’de başladı bile. 
www.kizilay.org.tr - 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattı - Sms 2868

Hayırlı yolculuklar

Deniz Feneri 

“İFTARDA BULUŞUYORUZ”

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu ramazan da ulaştıracağı yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibi aileyi ve sunduğu birbirinden farklı ramazan projeleri ile hayırseverleri mutlu edeceğini açıkladı. 50 bin aileye gıda kolisi dağıtımına başlayan Deniz Feneri, 10.000 kişiye bayramlık, 5.000 yetim çocuğa 100 TL’lik bayram harçlığı vereceğini ayrıca Türkiye’nin muhtelif illerinde yetim iftarları düzenleyeceğini ilan etti. Deniz Feneri yöneticileri, Suriye ve Türkiye’deki Suriyeli ailelere gıda dağıtımı yapacaklarını, farklı illerde düzenleyecekleri iftarlarla da çalışanlar, gönüllüler, bağışçılar ve ihtiyaç sahibi ailelerle 5 bin kişilik iftar sofrasında buluşacaklarını söyledi.  Türkiye’deki illerin yanı sıra dünyanın mazlum coğrafyalarındaki Müslümanlara da ramazan bereketini taşımayı hedefleyen Deniz Feneri, dünya yetimlerine bayram harçlığı ve kumanya dağıtacak.
http://www.denizfeneri.org.tr
SMS 5560  0 (212) 414 60 60

Hayırlı yolculuklar

CANSUYU

Kazancımız Allah için verdiğimizdir

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ramazan ayı ile alakalı bütün hazırlıkları tamamladı. Türkiye’de ve dünyanın birçok bölgesinde yardım organizasyonları yapacak olan dernek, çeşitli ülkelere ekiplerini göndermeye de başladı. Asya, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslarda ramazan programları gerçekleştirecek dernek, ülke içinde ise 81 ilde iftar sofralarına katkıda bulunacak. Dünyanın en yoksul kıtası ve geçtiğimiz yıl büyük felaketlerin yaşandığı Afrika’ya adeta çıkarma yapacak olan Cansuyu Derneği, Asya ve Kafkaslarda da yardım faaliyetleri gerçekleştirecek. Dernek ayrıca, Orta Doğu da iç savaş nedeniyle büyük acılar çeken Suriye başta olmak üzere birçok ülkede ramazan programları organizasyonu gerçekleştirecek. 
www.cansuyu.org.tr - 0 (312) 285 20 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...