Kiracısını öldüren ev sahibine ömür boyu hapis istemi

Düzenleyen:
Kiracısını öldüren ev sahibine ömür boyu hapis istemi

YAŞAM Haberleri

​Adana'da kira parasını ödemediğini ileri sürdüğü kiracısını öldüren şahıs hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, toplu taşıma sürücülüğü yapan Akif Tosun, 1970'li yıllarda da cinayet işleyip kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen aftan yararlanarak cezaevinden çıkan emekli Orhan E.'nin evini kiraladı. Tosun önce kirayı geç ödedi, sonraki aylarda ise hiç ödemedi. Bu nedenle ev sahibi ile kiracı arasında tartışmalar yaşandı. 12 Şubat'ta gece alkol alıp eve gelen Akif Tosun, ev sahibinin otomobilini tekmeleyip camını kırarak bağırmaya başladı. Sesleri duyup dışarı çıkan ev sahibi ile Tosun arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine ev sahibi Orhan E., tabancasını çıkararak kiracısına 10 el ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Akif Tosun, ambulansla götürüldüğü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti. 

Olay sonrası tutuklanan Orhan E. hakkında, 'kasten öldürme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İlk kez hakim karşısına çıkan Orhan E., Akif Tosun'un uzun süre kira ödemediğini, evinden çıkmadığını, her kira isteyişinde kendisi ve ailesine hakaret ettiğini öne sürdü. Olay günü Akif Tosun'un evine gelip küfür ettiğini, arabasının camını kırdığını ileri süren Orhan E., "Elindeki taşla kafama da vurmaya çalıştı. Küfür ediyordu sürekli. Silahımı çekip rastgele ateş ettim" diye konuştu. 

Ölen Akif Tosun'un eşi Dilek Tosun ise minibüs şoförlüğü yapan kocasının işsiz kaldığını, bu nedenle 2 ay kirayı ödeyemediğini söyledi. Sanığın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...